La Fundació Amancio Ortega beca tres martorellenques per a estudiar als Estats Units i Canadà

7706
Marina Molina, Anna Arias i Adriana Molina
Marina Molina, Anna Arias i Adriana Molina

Tres martorellenques han aconseguit una beca de la Fundació Amancio Ortega per a estudiar als Estats Units i Canadà durant 10 mesos. Les joves, estudiants de 4t d’ESO al Col·legi La Mercè i a l’Institut Pompeu Fabra, han estat seleccionades d’entre 9.300 estudiants de tot l’estat espanyol que es van presentar a les proves.

Les bessones Adriana i Marina Molina Isart, alumnes de La Mercè, marxaran tot un curs escolar al Canadà i viuran a extrems oposats del país amb una família d’acollida, mentre estudien en un institut canadenc. A l’Adriana l’envien al districte escolar d’Okanagan Skaha, a la Columbia Britànica, mentre que la Marina anirà al districte de Kawartha, a Ontario. L’Anna Arias Ruiz, estudiant de l’Institut Pompeu Fabra, viurà la seva experiència a casa d’una família de Minnesota, als Estats Units. Quan finalitzin 1r de Batxillerat retornaran als seus respectius centres escolars per acabar els estudis i graduar-se.

La selecció dels 500 alumnes de 4t de l’ESO de la Fundació Amancio Ortega ja ha conclòs. Un total de 9.300 sol·licitants de tot l’Estat van participar en aquest procés, va exigir el compliment de requisits acadèmics -una nota mitjana mínima de 7 a 3r de l’ESO i una nota mínima de 8 en l’assignatura de anglès- així com la realització de proves escrites i orals de llengua anglesa. El nivell de renda familiar per càpita dels sol·licitants representava un 60% de la nota final de cada candidat.

La beca que rebran els 500 seleccionats cobreix el 100% del cost d’un any escolar: viatge, escolarització, allotjament i manutenció en una família local, assegurança mèdica, d’accidents i seguiment durant els 10 mesos que passaran a l’estranger.

A més, abans de viatjar als països de destí, els estudiants i les seves famílies participaran en sessions de formació per a garantir una correcta adaptació al seu nou entorn.

Els seleccionats procedeixen d’Andalusia (73 becaris); Aragó (27); Astúries (21); Illes Balears (3); Canàries (9); Cantàbria (9); Castella La Manxa (22); Castella i Lleó (35); Catalunya (49); Ceuta (1); Extremadura (13); La Rioja (4); Comunitat de Madrid (76); Melilla (1); Navarra (18); País Basc (19); Regió de Múrcia (8) i Comunitat Valenciana (32).

Amb els 500 nous seleccionats de l’edició 2017-2018, són ja més de 1.800 els estudiants becats per aquesta fundació per a gaudir d’aquesta experiència personal i acadèmica al Canadà i Estats Units.