La Fundació Residència Sant Joan de Déu de Martorell col·labora amb Núvol de lletres

350

La Fundació Residència Sant Joan de Déu de Martorell (FRSJDM) arriba a un acord per col·laborar amb Núvol de lletres perquè en el seu taller de costura setmanal, on hi participen algunes residents, es creïn lletres i pinces per penjar als llits bressol dels nadons nascuts i els que han de ser ingressats als hospital d’arreu de Catalunya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és, no només de decorar els llits dels nadons, sinó també simbolitzar el suport i afecte per a les seves famílies durant el naixement o moments més delicats.

L’acord entre ambdues entitats sorgeix a partir de la col·laboració que van establir aquest passat mes de juny Núvol de lletres i la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell amb l’objectiu de fer més personalitzades les estades dels nadons al centre hospitalari.

La Remei Feijóo, voluntària de Núvol de lletres, acompanyada per l’educador social de la Residència, Dani José, dues voluntàries de la Residència, Isabel Banzo i Trino Cabo, han començat amb les residents que participen a l’activitat de costura a crear les primeres lletres. La Remei els ha explicat tot el procés de creació, des de com dibuixar les lletres a com retallar-les i preparar-les per acabar el procés, cosint-les.

Aquest projecte, totalment altruista, va néixer al taller L’Atelier 1886, un espai dedicat a la costura creativa on alumnes de qualsevol edat podien aprendre les tècniques de la costura. L’èxit del projecte, que en un principi se centrava en la província de Tarragona, el va dur a estendre’s per tota Catalunya, on de manera remota cosidores de diferents poblacions cusen lletres per formar noms. Les teles i les cintes d’on pengen les lletres provenen de botigues que en fan la donació per poder cosir-les.

Si esteu interessats en el projecte, podeu posar-vos en contacte amb les cosidores via el seu perfil d’Instagram @nuvoldelletres i a unir-se a aquesta causa que transforma el naixement i els moments d’hospitalització en experiències més càlides i acollidores.