La gent gran acomiada la seva setmana amb l’homenatge als qui fan 84 anys

2837
Cloenda 29à Setmana Gent Gran
Gent Gran a Martorell

Tancament de la 29a Setmana per a l’envelliment actiu i la Gent Gran, aquest vespre al Centre Cultural i Recreatiu El Progrés, organitzada per l’Ajuntament de Martorell amb el suport dels esplais d’avis. Més de 200 persones han gaudit d’un berenar, actuacions musicals i l’homenatge als qui enguany han complert 84 anys. La Setmana de la Gent Gran ha proposat, durant cinc dies, passejades, tallers, cinefòrum, exposicions i xerrades.

El primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, ha donat la benvinguda als assistents dient que “és un honor veure-us aquí un altre any. Des que vosaltres vau néixer el món ha canviat molt a bé. La qualitat de vida de la gent gran no tenia res a veure amb la qualitat de vida de la que podeu gaudir ara. Encoratjar-vos a seguir fent aquesta festa i a conservar aquesta empenta”.

Adolf Bargués, primer tinent d'alcalde

Albert Fernández, regidor de Gent Gran i Salut, ha destacat la cloenda com a plat fort de la Setmana de la Gent Gran. “És l’acte que arrossega més gent i el més esperat”. El regidor ha valorat positivament que l’Esplai d’Avis de Buenos Aires s’hagi sumat enguany a l’homenatge dels qui han fet 84 anys, la qual cosa ha augmentat els membres en la foto de família.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran

Els homenatjats de l’Esplai de Gent Gran de La Vila han estat: Pepita Baldà, Engràcia Calafí, Josefina Fusalba, Rosa Gomar, Joan Martret, Josep Montaña, Montserrat Pallarés, Magí Pàmies i Vicens Termes. De l’Esplai d’Avis de Buenos Aires: Carme Albert, Juan Manuel Alcalá, Rosa Arnabat, Aurora Borrut, Júlia Camí, Antònia Castellà, Mari Paz Comps, Joan Flix, Amparo González, Dolores Lora, Carmen Martínez, Nicolás Martínez, Ma Rosa Mas, Luz Moreno, Antonio Nieto, Antonio Pérez i Antònia Solà. La regidora de Joventut i Benestar Social, Cristina Dalmau, ha acompanyat els regidors Bargués i Fernández en el lliurament d’obsequis.

Mentre la platea feia un mos, els professors de l’Escola Municipal de Música, David López i Manolo Forniés, han ofert un recital de guitarra. L’acte ha clos amb l’actuació de La Tuna de Barcelona, que ha conquerit el públic amb el seu repertori de cançons populars i comentaris murris.

Cinc dies amb l’agenda plena

La 29a Setmana per a l’envelliment actiu i la Gent Gran ha incorporat més activitats en moviment que mai, segons ha confirmat el regidor Albert Fernández. A més, s’hi ha comptat amb la implicació de les residències martorellenques, tot sumant complicitats i abonant el terreny de cara a engrandir l’edició número 30, que tindrà lloc l’any vinent.

Albert Fernández, regidor de Gent Gran

El programa d’actes va arrencar dimarts a l’Enrajolada amb una demostració dels tallers de ioga, txikung, musicoteràpia i teatre que es duen a terme semestralment als esplais. Dimecres, la Residència Anoia va oferir la possibilitat de passejar ponis i gossos. Els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i la Creu Roja van fer una xerrada sobre consells preventius de seguretat, a l’Esplai de Buenos Aires, on també es va fer el taller ‘Envelliment, dependència i discapacitat’. La Residència Rosanes va acollir un concert de la Coral del Barri Rosanes i al Centre Cultural una seixantena de persones van veure la pel·lícula Nuestro último verano en Escocia, amb el suport de la Fundació La Caixa.

Dijous, passejada fins al Bike Park, Bingo Virtual a l’Esplai de Buenos Aires i actuació de la Coral Harmonia a la Residència Anoia. Aquest matí, l’Esplai de Buenos Aires ha allotjat el taller ‘Exercita la ment’ i la Residència Sant Joan de Déu ha rebut la visita dels alumnes de La Mercè, que han representat el musical Mamma Mia. Com a postcloenda de la Setmana de la Gent Gran, la Residència Sant Joan de Déu organitzarà diumenge l’activitat ‘Salto a la fama’, espectacle a càrrec d’un grup de persones grans que emularan el programa de televisió Tu cara me suena.