La gent gran de Martorell acomiada la seva participativa setmana berenant a El Progrés

690

Prop de 300 persones han assistit aquest divendres a la tarda al teatre d’El Progrés a la cloenda de la Setmana per a l’envelliment actiu i la gent gran, que organitzen l’Ajuntament de Martorell i els esplais de gent gran. El comiat s’ha dut a terme amb un berenar, un lliurament de reconeixements, actuacions i parlaments. Durant tota la setmana s’han organitzat una dotzena d’actes, amb molt bona acceptació i concurrència.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha volgut saludar els presents felicitant “els esplais de gent gran, perquè fomenten l’envelliment actiu amb una pila d’activitats” i ha aprofitat per anunciar que, al setembre, tothom qui vulgui podrà participar d’una visita al Parlament de Catalunya, sol·licitada per alguns usuaris.

El regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández, ha destacat que “les persones grans de Martorell es mereixen un reconeixement com el que tenen amb la celebració d’aquesta setmana, i la mostra és que tots els actes han tingut força participació, com per exemple aquesta cloenda, que n’és la festa grossa”.

La presidenta de l’Esplai d’Avis de Buenos Aires, Maria Walias, ha lloat “tenir usuaris que es comprometen a fer moltes coses” mentre el president de l’Esplai de Gent Gran de La Vila, Víctor Pujol, ha recordat que “fa 30 anys que els esplais d’avis de Martorell vam començar a fer activitats, i això és possible gràcies als voluntaris de les respectives juntes”. Tot seguit, s’han lliurat els presents a una vintena de persones de l’Esplai La Vila que enguany fan 84 anys, abans de l’actuació d’Impro Show.

Dotze activitats per a tots els gustos

La setmana, que ha tingut una participació força elevada en les dotze activitats programades, s’iniciava dilluns a la tarda amb un cinefòrum a l’auditori i la projecció del film Ahora o nunca.

Durant la setmana, s’han organitzat campionats de petanca, una xerrada sobre salut i manualitats –la responsable del SIAD, Carme Cordón, va parlar dels 10 beneficis per a la salut que aporta fer manualitats-, exposicions, pràctiques esportives –amb la col·laboració de la monitora Araceli Ropero del Departament d’Esports i de l’educadora de la Residència St. Joan de Déu Mónica Salgado, a més dels voluntaris del Punt de Trobada-.

També s’ha fet la presentació del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSEAM), la descoberta dels programes de gent gran de La Caixa, videojocs esportius en pantalla gran i l’actuació de la Coral Harmonia. Aquest dissabte encara se celebrarà una activitat de post cloenda, la trobada a la Residència Sant Joan de Déu de Martorell amb la Coral Les Veus de l’Ariadna, de l’associació Ariadna d’Olesa de Montserrat, a les onze del matí.