‘La germana gran’ del martorellenc Jesús Lana lidera les vendes a la 39a Fira del Llibre

2813

La germana gran, el primer llibre del martorellenc Jesús Lana, ha estat l’obra més venuda a la 39a Fira del Llibre de Sant Jordi amb 150 exemplars. Xavier Bosch en català i Dolores Redondo en castellà han encapçalat el rànquing dels autors no locals més apreciats. La gran cita literària ha congregat milers de visitants i ha comportat la venda d’uns 3.500 llibres, segons els organitzadors del Gremi de Llibreters.

Presentació 'La germana gran' de Jesús Lana
Presentació ‘La germana gran’ de Jesús Lana

La primera novel·la de Lana és el títol més venut en els 12 dies de Fira del Llibre i ha esgotat existències: 150 llibres, el doble de la suma de Nosaltres dos (Xavier Bosch) i Todo esto te daré (Dolores Redondo), els més exitosos aquest Sant Jordi en català i castellà. D’entre la catorzena de títols locals que s’ofertaven, també han destacat La veritable pàtria (Josep Maria Calaf), Vivències (Amadeu Raventós) i El ocaso de los trovadores (Natàlia Demidoff).

A manca de conèixer les dades definitives, el Gremi de Llibreters de Martorell preveu haver venut uns 3.500 exemplars. Cisco Querol destaca que “ha anat molt bé i s’ha venut un 20% del total de volums que portàvem. Estem molt contents de l’afluència de gent, sobretot des de diumenge de Setmana Santa i molt especialment durant la Diada. Hem rebut milers de persones, de Martorell i dels voltants”.

Xavier Bosch i Dolores Redondo, els més valorats

Llibres més venuts per Sant Jordi 2017
Llibres més venuts per Sant Jordi 2017

Un 40% de les vendes són d’obres en llengua catalana. Al marge dels autors locals, els títols més sol·licitats han estat els mateixos que al global de Catalunya: Nosaltres dos (Xavier Bosch), Rosa de cendra (Pilar Rahola) i Un home cau (Jordi Basté i Marc Artigau), seguits de El que et diré quan et torni a veure (Albert Espinosa), Quan arriba la penombra (Jaume Cabré) i La senyora Stendhal (Rafael Nadal).

Todo esto te daré (Dolores Redondo), Los secretos que jamás te contaron (Albert Espinosa) i Falcó (Arturo Pérez Reverte) han liderat les vendes en castellà. El monarca de las sombras (Javier Cercas) i El laberinto de los espíritus (Carlos Ruiz Zafón) els han seguit de prop, junt amb Los herederos de la tierra (Ildefons Falcones) o el Sàpiens (Yuval Noah Harari), que s’han publicat en els dos idiomes.

Francesc Querol, del Gremi de Llibreters de Martorell

L’any vinent en faran 40

Ara, el Gremi de Llibreters ja comença a pensar en l’edició de la Fira per a l’any vinent, la número 40. “Sabem que no podrem repetir espai als baixos del Centre Cultural i segurament tornarem a l’exterior, però volem fer-ho de manera més confortable per a tothom”, destaca Querol, qui afegeix que “els llibreters estem creant una comissió que aporti idees per a fer-ho possible i plantejar-ho a l’Ajuntament”.

Francesc Querol, del Gremi de Llibreters de Martorell