La llegenda del pont del Diable i els Castellers de Vilafranca, plats forts de la Fira de Primavera 2015

1051

El pont del Diable serà un dels protagonistes destacats de la Fira de Primavera dels propers 24, 25, 26 i 27 d’abril. Destaquen les actuacions de Marc Parrot, In Crescendo, Timón i Rumba i els Castellers de Vilafranca. Serà també l’any de celebrar el 40è aniversari del Premi Vila de Martorell, presentat pel periodista Toni Puntí, i amb piromusical poètic inclòs.

La llegenda del pont del Diable serà el fil argumental de la Fira de Primavera d’aquest any a Martorell. Sobre l’emblemàtic monument s’hi projectarà un “vídeo mapping” musical que el destruirà i el reconstruirà en un efecte visual de llum i colors que deixarà bocabadats els assistents. També hi participaran el Diable, la Velleta, el Gat i tota una corrua de diables, en un correfoc i una cercavila.

“Veurem com es destrueix i com es torna a construir el pont del Diable, amb projeccions i jocs de llum, serà realment un espectacle. Així com la gent potser ha pogut veure mappings que s’han fet a la façana de l’Ajuntament de Barcelona, nosaltres ho farem al pont del Diable”, explica la regidora de Cultura i Joventut, Cristina Dalmau.

Paral·lelament es farà també una fira gastronòmica anomenada La temptació del diable, amb plats amb essència martorellenca i gust de llegenda.

De Marc Parrot als Castellers de Vilafranca
La programació musical d’aquesta Fira de Primavera inclou les actuacions de Marc Parrot, els In Crescendo (del programa Oh Happy Day), Sra. Tomasa, Doctor Prats i Timón i Rumba. També seran convidats de luxe els Castellers de Vilafranca.

“El plat fort del diumenge serà la jornada castellera. Enguany vénen els Castellers de Vilafranca, una colla capdavantera al nostre país. Ells estan molt il·lusionats per venir i nosaltres, també, per poder comptar amb l’actuació d’una colla d’aquesta magnitud”, diu Dalmau.

Per als més petits

“Diumenge al matí està dedicat als nens i nenes de Martorell. Hi haurà una xarxa de circ i la projecció d’una pel·lícula a l’Ateneu, El meu dolent preferit, és a dir, circ i cinema”, destaca la regidora de Cultura i Joventut.

40è aniversari del Premi Vila de Martorell
El periodista Toni Puntí serà l’encarregat de presentar la gala del 40è aniversari del Premi Vila de Martorell, que tindrà lloc el divendres 24 d’abril i que “pretenem que sigui més especial que mai”, diu Dalmau. A més, l’espectacle piromusical del 27 d’abril combinarà música i focs artificials amb fragments de les obres d’alguns dels poetes premiats al llarg d’aquests 40 anys.

La Fira dels Impossibles i d’altres fires
El programa de la Fira de Primavera compta també amb el Mercat de Música, amb parades i actuacions en directe; la Fira d’Artesania; la Fira dels Impossibles (d’invents i enginys del segle XIX); la Fira del Joc i l’Oci familiar i tallers de circ, ceràmica, titelles i d’altres activitats infantils.

Dues mostres destacades seran la Mostra d’Animals, amb cavalls, animals de granja i estris del camp, i la Mostra del Transport, amb vehicles nous i antics i fins i tot un taller de reparació.

Concurs de DJ

“Enguany celebrem la cinquena edició del Concurs de DJ. Estem molt contents que segueixi. Dels guanyadors de l’any passat n’ha sortit una entitat que ens ha ajudat a programar algunes de les actuacions musicals nocturnes, com karaokes, DJ, etc”, destaca també Dalmau.