Lucía Melero viatjarà a Huelva per disputar l’estatal júnior de bàsquet

958

La martorellenca Lucía Melero s’ha proclamat sotscampiona de Catalunya en categoria júnior amb el Basket Almeda després de la Final a 4 catalana que s’ha celebrat aquest cap de setmana al Prat de Llobregat. Per darrere del Barça CBS, les cornellanenques van caure a la final però ja s’havien assegurat el bitllet cap al Campionat d’Espanya, que tindrà lloc a Huelva i que comptarà amb tres representants catalans.

Aquesta ha estat una de les lligues més ajustades de les darreres temporades, i és que entre els sis primers classificats del grup A de Preferent només hi havia dues victòries de diferència. Aquesta igualtat va dur el Basket Almeda a ser campiones de lliga, amb el Barça tercer, el GEIEG UniGirona quart i el Mataró Maresme cinquè, els quatre integrants de la final catalana. El Segle XXI, un equip que no competeix en els Campionats d’Espanya, va ser segon.

En la Final a 4 catalana, el Basket Almeda va superar el Mataró Maresme per 53 a 42, mentre que el Barça va guanyar el GEIEG Uni Girona per un ajustat 51 a 47. Grogues i blaugranes ja tenien el bitllet cap al campionat nacional i a l’endemà es veurien les cares a la gran final. Abans va tenir lloc el partit pel tercer i quart lloc, en què hi havia en joc l’últim tiquet per al Campionat d’Espanya i va ser l’Uni Girona qui va endur-se’l.

En la final, les blaugrana van començar el partit manant en el marcador i van contenir els intents de les cornellanenques d’escurçar distàncies. El 44 a 61 final va donar la medalla de plata a Melero, el que segons ella va significar un “acte de superació”.

Lucía Melero, jugadora Basket Almeda

La martorellenca ha expressat que està acumulant “molt bones sensacions” per al que serà el seu darrer Campionat d’Espanya, i és que aquest any tanca la seva etapa de formació i viatja a Andalusia per reblar una temporada molt dura.

A principis del mes de maig, Melero tornarà a un Campionat d’Espanya després que debutés fa quatre anys, quan era infantil de segon any, i viatgés a Galícia amb el Basket Almeda.