La mascareta deixa de ser obligatòria al transport públic aquest dimecres

352

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts eliminar l’obligació de dur mascareta al transport públic i a establiments com òptiques o ortopèdies. El canvi serà efectiu des d’aquest dimecres, un cop es faci públic al BOE. La mesura és una modificació del reial decret d’abril de l’any passat que regula l’ús obligatori de la mascareta.

La mascareta seguirà sent obligatòria, però, en els centres i serveis sanitaris. Aquí entren, per exemple, dentistes, centres de reproducció assistida i d’interrupció voluntària de l’embaràs. També hauran de dur mascareta els treballadors de les residències de la tercera edat i els centres sociosanitaris, quan estiguin en contacte amb residents, i els visitants quan estiguin en zones compartides.

Així, metro, autobusos, tramvies, trens i taxis són els llocs on més persones podran prescindir de la mascareta; però, a més, deixarà de ser obligatòria en òptiques, centres auditius i ortopèdies, on fins ara cal portar-la.

Els epidemiòlegs recorden que, en cas de símptomes, és millor protegir les persones que t’envolten. També és recomanable per a les persones més vulnerables en espais on es concentri molta gent.