‘La Maternal’, una història sobre ser mare adolescent, divendres al Cicle Gaudí

1074

La Maternal, dirigida per Pilar Palomero, és la pel·lícula del Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català que arriba aquest divendres a la Casa de Cultura de la Vila, a les 20.00h, amb el suport de Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura. Les localitats es poden comprar al portal entrades.martorell.cat.

La Carla té 14 anys i és una jove desafiant i rebel. Viu en un antic restaurant de carretera als afores d’un poble amb la seva jove mare soltera mentre falta a classe i passa les hores amb el seu amic Efraín. Quan l’assistenta social s’adona que està embarassada de cinc mesos, la Carla ingressa a La Maternal, un centre per a mares menors d’edat on comparteix el seu dia a dia amb altres joves com ella. Junt amb els seus nadons, s’enfrontaran a aquest nou món d’adults pel que no han tingut temps de preparar-se.

La guanyadora del Goya per Las Niñas, Pilar Palomero, signa una preciosa història sobre la fortalesa, la valentia, la superació, però també sobre la incomunicació, la por i l’abandonament. Compta amb un dels grans descobriments del nostre cinema recent, Carla Quílez, premiada en els Gaudí i al Festival de Sant Sebastià a Millor Actriu. Quílez comparteix pantalla amb Ángela Cervantes, Jordan Cornejo, Clàudia Dalmau, Estel Collado, Claudia Medina, Sheila Baños, Jamila Bengharda, Karol Ruiz-Tagle i Rubén Martínez.