L’artista Xavier Bobés ens convida a descobrir el nostre cos a ‘Corpus’

577
Corpus. Fira de Primavera 2023

Aquest divendres a El Progrés, dins el programa d’actes de la Fira de Primavera, podrem veure Corpus. Xavier Bobés explora el moviment d’un objecte escultòric en ‎relació amb el cos humà, l’animal i el vegetal. El vincle que tota ‎persona té amb el seu “cos objecte”, revelant el seu sentit poètic i estudiant les seves ‎possibilitats d’interpretació, transformació, representació plàstica i moviment.‎

Una trobada ‎entre una peça escultòrica, un manipulador d’objectes i un músic. Un diàleg escènic a cau d’orella. L’artista ‎proposa explorar el moviment d’un objecte escultòric en relació al cos humà, el ‎animal i el vegetal. Una reflexió poètica sobre la cosificació que busca trobar la manera ‎d’interpretar-la, transformar-la i representar-la.‎‎ Corpus és també un viatge entre un home i la seva forma, un ‎diàleg impossible desfent les hores d’una vida, desfent camins, ‎empetitint per a desaparèixer de nou.‎

L’artista explica que és “teatre d’objectes, on ajuntem 25 persones a cada passi en un espai que envolta una tarima rodona”, on se succeeix l’espectacle. “El cos d’una persona, representat per una escultura fragmentada, evoluciona al llarg de la seva vida. Ho represento mitjançant un poema, un diàleg d’aquestes peces d’escultura amb una naturalesa morta que genera un jardí. Una mena d’ikebana en el qual hi vas posant peça a peça per representar el paisatge de la vida”.

“És un poema visual i, alhora, un concert de música barroca que acompanya aquesta posada en escena, interpretada en directe per una txelista. Representem el cicle de la vida on tots naixem, vivim, convivim i acabem passant més enllà amb la natura que ens ha acompanyat. També hi ha el suport de la poesia en escena, un sonet de Shakespeare que va inspirar l’espectacle”, indica Bobé.

Xavier Bobés, artista

“És un projecte on es genera una escolta molt bonica i contemplativa, perquè la poesia pot ser també sense paraules. Si deixes el teu imaginari volar, pots reconèixer experiències que comporta la vida, la mort, la renúncia o el desig. Genera la possibilitat de crear un espai de reflexió i de bellesa, perquè aquest espectacle també treballa sobre la bellesa de la vida, i com el paisatge que ens envolta hi esta amarat”, avança.

Xavier Bobés, artista

Es faran dos passis, a les 21.00h i a les 22.30h, i les entrades es poden adquirir al web entrades.martorell.cat. El preu de l’entrada és de 4 euros, anticipada general; 3,50 euros, anticipada reduïda (públic jove de fins a 25 anys o públic més gran de 65 anys o pensionista); 5 euros, taquilla.