La Mercè suma 64 donacions a les reserves del Banc de Sang i Teixits

1872
Donació de sang a La Mercè
Donació de sang a La Mercè

‘Una donació, tres somriures’ ha estat el lema de la 3a campanya de donació de sang que han organitzat, aquest dimecres, els alumnes de 6è de Primària del Col·legi La Mercè. L’activitat s’ha emmarcat dins el projecte ‘Aprenentatge i Servei’ per col·laborar amb el Banc de Sang i Teixits, i ha aconseguit 64 donacions efectives i 11 oferiments.

La capta s’ha realitzat, en horari de matí i de tarda, al gimnàs del centre escolar. Els alumnes s’han encarregat d’informar els donants, recollir dades i servir els refrigeris per recuperar forces. Durant les setmanes prèvies, han enregistrat i penjat a Youtube una cançó per sumar participants a la causa, i s’han encarregat de difondre el missatge de la campanya a través cartes, cartells, xarxes socials i mitjans de comunicació locals, segons ha explicat Daniel Moll, tutor de 6è de Primària, qui també ha posat en valor el grau de motivació dels alumnes.

Daniel Moll, tutor 6è Primària

El professor ha destacat que “l’objectiu ha estat conscienciar els nens i nenes sobre la manca de sang, infondre’ls valors i que aprenguin a ajudar altres persones sense rebre res a canvi”.

Daniel Moll, tutor 6è Primària

Aquest tipus d’acció a les aules estimula els alumnes a conèixer el procés de donació de sang i els sensibilitza sobre la necessitat de fer-se donants en l’edat adulta. Els familiaritza amb la donació de sang, els hi ensenya tot el procés i els ajuda a desenvolupar el seu potencial comunicatiu.