La Mostra de CineBaix portarà diumenge a la Casa de Cultura la pel·lícula ‘Hijo mío’

1200

La Mostra de CineBaix. Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat arriba aquest cap de setmana a Martorell, amb la col·laboració de l’associació Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura. La cita pretén donar a conèixer el cinema fet en diferents àmbits geogràfics i culturals: cinema de la Mediterrània i del Llevant, cinema asiàtic, cinema llatinoamericà i cinema africà. Aquest diumenge, a les 18.30h, es podrà veure a la Casa de Cultura de la Vila la pel·lícula Hijo mío, dirigida per Mohamed Ben Attia, en àrab i amb subtítols en castellà.

Hijo mío es un drama familiar que explica la història d’en Riadh. Està a punt de jubilar-se com a operari de carretó elevador al port de Tunis. Ell i la seva dona Nazli viuen per al Sami, l’únic fill de tots dos, que està a punt d’acabar l’institut. Les migranyes habituals de l’adolescent preocupen els pares. Quan sembla que està millorant, desapareix de cop…El film explora la relació que diferents habitants tunisians tenen amb la religió i el pes que això té en les seves vides.

La Mostra de CineBaix vol fomentar la cultura de la pau, la defensa dels drets humans i una economia social i solidària. Pretén ser una contribució per descobrir temàtiques i autors imprescindibles en la història del cinema en aquests àmbits geogràfics i culturals, en base a una selecció de pel·lícules que tenen poca o cap distribució a Catalunya i a l’Estat espanyol, i encara menys al Baix Llobregat, que són d’àmbits i d’autors poc coneguts i que presenten temàtiques d’interès social.

Tot això amb l’objectiu de difondre, protegir i promocionar la diversitat de cinema d’aquests països i donar a conèixer una altra mirada d’aquestes societats lluny dels tòpics, fòbies i estereotips. Amb la convicció que el cinema, els llibres, les revistes, són una eina de coneixement i comprensió del món on vivim, i una contribució, mitjançant la cultura i l’expressió artística, per canviar la imatge, els tòpics i els estereotips sobre les altres cultures i pobles d’arreu del món, per tal de fomentar la tolerància i el respecte mutu tenint en compte un desenvolupament econòmic social i solidari que lluiti contra les desigualtats, la violència de gènere, la pobresa, el racisme i la xenofòbia.

És un festival amb una clara voluntat educativa, ja que també programa pel·lícules específiques per als centres educatius de la comarca en cada una de les seccions de La Mostra. Està produït per una associació sense ànim de lucre, l’associació CineBaix de Sant Feliu de LLobregat, que duu a terme un projecte cinematogràfic singular, amb vocació comarcal i en base al voluntariat i l’autogestió.