La Policia Local de Martorell participa de la jornada ‘Ciberlocalitat policial’

458
Jornada 'Ciberlocalitat policial'

La Policia Local de Martorell va participar de la jornada ‘Ciberlocalitat policial’, impartida el passat 6 de març per la Comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona, a Sant Andreu de la Barca. En total, 250 agents de la Policia Local i Guàrdia Urbana d’arreu de Catalunya van ser formats per detectar la ciberdelinqüència, i actuar amb eficiència i cooperació.

La jornada va estar inaugurada pel general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Antonio Pizarro, i l’intendent major de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Pedro Velázquez. Així, es va formar als agents sobre com obtenir informació del ciutadà i sotmetre les dades a un procés bàsic d’elaboració d’intel·ligència i, posteriorment, difondre adequadament la intel·ligència obtinguda quan afecta delictes contra les persones, terrorisme, crim organitzat o intrusions a la xarxa.

Alfonso Sánchez, cap de la Policia Local de Martorell, comenta que l’objectiu d’aquesta jornada va ser “la formació dels Policies Locals per detectar, interpretar, canalitzar i actuar amb criteris de qualitat davant amenaces a la seguretat. Així, la sessió va donar als agents les eines necessàries per obtenir informació dels ciutadans i classificar les dades per temàtiques i, d’aquesta manera, facilitar la feina dels investigadors”.

Alfonso Sánchez, cap de la Policia Local de Martorell

Es van dur a terme quatre ponències impartides per especialistes de les Unitats Centrals de la Guàrdia Civil, en què es van tractar la captació de joves en les cèdules terroristes, els delictes sexuals a la xarxa, la vulnerabilitat de menors a Internet, ciberamenaces, crims organitzats i també les ciberestafes, que en els últims anys han crescut exponencialment.