La Policia Local es forma sobre el funcionament de les càmeres de control de trànsit i seguretat

406

L’Ajuntament de Martorell continua reforçant les accions de millora tecnològica al servei de la seguretat ciutadana. Una de les actuacions és la instal·lació progressiva de càmeres de control de trànsit i de videovigilància a la via pública, que va iniciar-se ara fa un any. Agents de la Policia Local van assistir aquesta setmana a una sessió formativa per tal de conèixer-ne a fons el seu funcionament.

Les dependències de la Policia Local, a Ca n’Oliveres, van acollir dilluns una sessió formativa del funcionament de les càmeres de seguretat i lectura de matrícules, que hi ha instal·lades a tots els accessos de la població. La formació s’adreçava als comandaments del cos policial, amb l’objectiu de treure el màxim rendiment a aquest servei d’enregistrament d’imatges.

Aquest sistema de seguretat permet localitzar, en el cas que s’hi hagi comès algun tipus de delicte, el vehicle amb el qual viatjaven els autors dels fets. Fins i tot, el sistema possibilita fer una recerca, tot i no disposar de la matrícula sencera o de disposar només de la marca i model del vehicle.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Lluís Sagarra, explica que “les càmeres actualment actives serveixen per al control de trànsit a les entrades de la població. Ens permeten discriminar quins tipus de vehicles hi entren i si n’hi ha algun de sospitós. Una de les aplicacions d’aquestes càmeres és la possibilitat de col·laborar amb les altres policies locals i amb els Mossos d’Esquadra, passant-nos llistes de vehicles sospitosos per prevenir delictes que es puguin produir. Aquestes càmeres tenen possibilitats tecnològiques gairebé infinites i les volem anar explorant mica en mica”.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat

Lluís Sagarra avança que “properament col·locarem càmeres de seguretat ciutadana a les estacions de tren i ferrocarril de Martorell. Són les primeres d’un pla per a instal·lar més càmeres de seguretat a tot municipi. Això permetrà tenir tot el perímetre d’entrada a Martorell vigilat per càmeres, augmentar la seguretat i prevenir possibles delictes”.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat

“Volem anar incrementant les eines tecnològiques a disposició de la Policia Local. Per això, treballem en la creació d’una aplicació mòbil per a la seguretat dels comerços, en la implantació de càmeres unipersonals per als agents i als cotxes de la Policia Local. La idea és combinar proximitat mitjançant el desplegament d’agents amb la més moderna tecnologia”, conclou el regidor.