La Policia Local registra una quinzena d’avisos per les fortes ventades del cap de setmana

833

Des d’ahir a la tarda i fins aquest matí, la Policia Local de Martorell ha registrat una quinzena d’avisos relacionats amb la ventada. Protecció Civil de la Generalitat continua amb l’alerta del PROCICAT per fer front a les incidències derivades d’aquest episodi meteorològic generalitzat.

Les ràfegues de vent estan afectant sobretot les zones urbanes del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, el Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès i Anoia. Aquesta situació ha provocat incidències en arbrat, mobiliari urbà i elements estructurals lleugers.

Segons el cap de la Policia Local de Martorell, Àngel Pérez, la incidència més destacada va ser ahir a la nit, a la plaça de Sol, quan va caure un xiprer al damunt d’un cotxe estacionat. Al vespre, també va caure un arbre de grans dimensions a la plaça Sant Jordi. Aquest matí, la caiguda d’un altre arbre ha dificultat la circulació de vehicles al carrer Devesa, al polígon d’El Congost. Els Bombers de la Generalitat han tallat i retirat l’arbre.

Durant la tarda d’ahir, els agents van retirar brancat caigut al carrer Montserrat, camí del Riu i carrer Sant Antoni Maria Claret. Al carrer Pau Sendrós, una cornisa va estar a punt de caure i els Bombers van retirar una planxa d’alumini. Les tanques de les obres del carrer Montserrat i Pontarró van desplaçar-se i es va haver de tallar la circulació. El fort vent també va moure la senyalització temporal de les obres del carrer Sant Bartomeu , va fer caure un senyal vertical a la zona residencial del carrer Lluís Companys, i va trencar plaques d’uralita al carrer Sant Joan.

Mesures de prevenció

Convé fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.

A la carretera també convé ser prudents, especialment a la C-14 de Reus a Alcover, a l’AP-2 entre el Vendrell i Lleida, a l’AP-7 i N-340 en el tram comprès entre Vilafranca del Penedès i Salou i a la C-32 a l’àrea del Baix Llobregat. El Servei Català deTrànsit recomana, per tal d’evitar accidents, reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle; en cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral; fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada; subjectar el volant de manera segura i forta; i recordar que els vehicles grans buits o amb remolc tenen més risc de bolcada.

Finalment, es recomana estar atents a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat. Trobareu els consells al web interior.gencat.cat/ventades