La presidenta del Parlament Laura Borràs fa visita territorial a Martorell

4591

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha visitat aquest matí Martorell per participar en una recepció oficial a l’Ajuntament, fer un cop d’ull als efectes de l’incendi de la setmana passada i interessar-se per les obres a La Sínia. Ho ha fet acompanyada de l’alcalde, Xavier Fonollosa, i de regidors de l’equip de govern. Borràs ha recalcat la importància de recórrer el territori per conèixer el món local.

A la Sala de Plens de l’Ajuntament, l’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors Lluís Amat, Belén Leiva, Rosa Cadenas, Albert Fernández, Eli Plaza, Gerard Mimó i Raquel Sans han acompanyat la presidenta del Parlament. Fonollosa li ha lliurat dues figures dels gegants de Martorell i una litografia del pont del Diable. Borràs ha obsequiat el consistori amb una senyera institucional.

Borràs ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, on ha exposat, entre d’altres qüestions, que la visita li ha permès “conèixer de prop el que feu les institucions més properes als ciutadans, que treballeu per la millora de les seves vides”.

Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya

La presidenta ha posat en valor les visites territorials que ha iniciat arreu del país en aquesta legislatura: “Són l’oportunitat d’establir una presa de contacte directa amb els alcaldes i alcaldesses i amb la gent, d’escoltar les coses de primera mà i fer que les preocupacions de la ciutadania retornin al Parlament. La meva feina és fer de pont i transmetre-ho a tots i cadascun dels grups”.

Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya

Corresponsabilitat ciutadana i institucional per lluitar contra els incendis

Sortint de la Sala de Plens, Borràs, Fonollosa i els regidors s’han dirigit a la plaça del Portal d’Anoia, punt des del que són molt visibles els efectes de l’incendi de la setmana passada. Davant la situació actual, la presidenta ha fet una crida a la responsabilitat, tant de la ciutadania -individual i col·lectiva- com de les institucions, i ha reconegut que des del Parlament “hem de revisar i actualitzar tots els protocols d’actuació contra els incendis, lluitar contra el canvi climàtic amb polítiques des d’ara mateix i fer més prevenció”. Especialment, ha dit, en “situacions climatològiques extremes com les dels darrers dies”:

Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya

En la mateixa línia s’ha expressat l’alcalde Xavier Fonollosa: “En una situació extrema com aquesta, cal molta consciència col·lectiva, a més d’extremar les precaucions i de fer molta prevenció”. I ha afegit que tant l’Ajuntament de Martorell com la Generalitat tenen com a full de ruta els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per acabar, la comitiva s’ha traslladat a la confluència dels carrers d’Ausiàs March i Puig del Ravell per conèixer l’estat de les obres de construcció del nou barri de La Sínia, un espai que ha d’acollir 1.100 nous habitatges i un gran parc central.