La remodelada plaça del Sol s’inaugura divendres amb xocolatada i animació

1791
Plaça del sol. Foto: Dani Garrido

L’Ajuntament de Martorell inaugurarà la remodelació de la plaça del Sol aquest divendres, 24 de febrer, a les 17.00h. Serà en el transcurs d’un acte que inclourà una xocolatada i animació infantil, i que presidirà l’alcalde Xavier Fonollosa. Les obres, consistents en la repavimentació i l’anivellament de la plaça, es van enllestir el passat 2 de febrer.

L’actuació que s’hi ha dut a terme s’emmarca en el projecte de millora de places al barri de Torrent de Llops. Es va iniciar el passat 18 de juliol i la seva durada ha estat de 6 mesos i mig. En aquest temps, els operaris han actuat a l’espai interior semicircular, aixecant el nivell -que es trobava en una cota inferior- i deixant-lo a la mateixa alçada que les voreres interiors.

A més, s’ha creat un nou espai de jocs infantils amb paviment de cautxú per protecció de possibles caigudes en els jocs, i un paviment perimetral de formigó. També s’ha intervingut en l’arbrat urbà, afegint més xiprers, que donen continuïtat a la línia de l’arbrat ja existent, i que voreja la plaça. Finalment, s’ha renovat tot el mobiliari urbà.

“Hem aixecat una part de l’actual paviment que ja tenia més de 30 anys, que estava més deprimida i que forma part d’una zona molt infrautilitzada dins d’aquest espai”, comenta l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa. “L’hem aixecat, una actuació que és, a petita escala, el que ja s’ha fet anteriorment al passeig de Catalunya, i l’hem convertit en una part diàfana, que elimina barreres arquitectòniques i que incorpora una zona de jocs infantils que no hi era”, afegeix l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Amb la fí de l’actuació a la plaça del Sol s’han donat per acabades les actuacions de millora al barri de Torrent de Llops que l’Ajuntament va iniciar el passat juliol, i que prèviament han tingut com a objectiu l’adequació de la plaça de Pere Teixiné, finalitzada el passat 22 de desembre. En aquest punt, es va fer una reurbanització integral de tot l’espai interior, amb la creació d’una nova zona de jocs infantils, el plantat de més arbres, el reforç de la il·luminació i la instal·lació d’un nou paviment.

Al seu perímetre s’hi van reurbanitzar la vorera dels carrers de Joan Aguilar i de Josep Servat -amb noves places d’aparcament i nous arbres per substituir els antics, que deformaven les voreres-. A més, es va reparar la vorera est del carrer Francesc Macià, des de la confluència amb el passatge de la Marató fins al carrer Joan Aguilar. Unes obres que van acabar el passat 22 de desembre de 2022.

Fonollosa ressalta que “l’Ajuntament de Martorell segueix fent realitat el nostre compromís de millora integral dels barris, per tal d’oferir més qualitat de vida als veïns i que gaudeixin d’espais confortables i endreçats”. Afegeix que les intervencions s’han fet parlant amb l’Associació de Veïns de Torrent de Llops i Rodalies, “en consens amb els veïns i veïnes, a qui hem presentat el projecte, hem preguntat què els semblava i hem rebut les seves correccions i apreciacions”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per a qualsevol consulta en relació amb aquestes obres o d’altres actuacions que es fan a la nostra població, la ciutadania pot fer-la trucant al 93 775 34 34 (de 07.30 a 14.30h) o al correu electrònic serveistecnics@martorell.cat. També es disposa de l’aplicació mòbil esMartorell per notificar qualsevol incidència a la via pública.