La reVolta Ciclista trepitjarà Martorell diumenge en el primer tram del recorregut

390
Foto: reVolta Ciclista

La reVolta Ciclista, la versió femenina de la Volta a Catalunya, se celebrarà aquest diumenge, 30 de maig, i passarà per Martorell. Aquesta serà la segona edició d’una cursa que reunirà els millors equips estatals, així com d’internacionals, i que presenta un recorregut exigent de 97 km. La cita referma el compromís de l’organització -Volta Ciclista a Catalunya i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès- per impulsar l’esport femení.

Amb sortida i arribada a Sant Cugat del Vallès, les participants creuaran les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès i rodaran per dos ports de muntanya, l’alt de Capçuda, de tercera categoria, i l’alt de la Creu de l’Aragall, de primera categoria. En aquest sentit, l’alt de la Creu d’Aragall és la principal dificultat muntanyosa del recorregut, amb 6,7 km de pujada, un desnivell mitjà del 6,2% i un tram que s’enfila fins al 13% de pendent màxim en el seu inici.

El pas de la reVolta per Martorell és previst a partir de les 10.15h i passarà pel carrer del Mur, Torrent de Rosanes, Unió i Sant Josep, amb el grup procedent de Molins de Rei. A partir d’aquí, les participants enfilaran cap a Piera i Sant Esteve Sesrovires.

La vencedora de la segona edició de la reVolta rellevarà en el palmarès a l’americana Lauren Stephens (Cylance ProCycling), que va imposar-se en l’edició inaugural, celebrada fa tres anys coincidint amb l’última etapa de la Volta Ciclista a Catalunya (25 de març de 2018). Llavors van ser 118 les corredores que van competir pel tradicional circuit de la muntanya de Montjuïc, amb una distància a completar de 34 km.

La saturació del calendari no va permetre organitzar la reVolta el 2019 i que la crisi sanitària produïda per la pandèmia de la COVID-19 també va obligar a posposar-la el 2020. Tot i això, la voluntat de la Volta Ciclista a Catalunya d’organitzar una prova femenina de primer nivell i amb entitat pròpia s’ha mantingut ferma.

D’aquesta manera, la Volta Ciclista a Catalunya se situa al costat d’altres proves de referència com el Tour de França, el Giro d’Itàlia i la Vuelta a Espanya, que també organitzen curses femenines.