L’Espai Jove Punt Nord torna a maquinar mil i una maneres de gaudir un estiu que, si la pandèmia ho permet, serà tota una festa de represa de projectes aparcats. Des de fa més d’un any, el dia a dia de l’equipament ha quedat trastocat i han hagut d’inventar altres formes de seguir en contacte amb el jovent. Però per fi ha arribat el moment de retrobar-se amb les Activitats d’Estiu Joves que s’adeqüen a les mesures sanitàries d’higiene i prevenció.

La regidora de Joventut, Raquel Sans, comenta que “la vida social dels joves, com la de tothom, es va veure afectada per la pandèmia. Ens hem hagut de reinventar i creiem que és necessari recuperar la presencialitat aquest estiu. Per això, hem preparat totes aquestes activitats perquè els joves s’engresquin i hi participin”.

“Sempre tenint en compte les seves iniciatives i inquietuds, hem dissenyat un programa amb monogràfics al juliol de cuina, teatre, cinema o esport. També activitats diàries, entre juliol i la primera quinzena d’agost, de jocs de taula, noves tecnologies, cercar feina, circ, calistènia, parkour o futtoc“, apunta Sans.

Monogràfics de juliol

Del 5 al 9 de juliol, tindrà lloc el taller ‘Joves i cuina’. És possible manipular i degustar aliments variats i saludables, conèixer el teu cos i les seves necessitats nutritives i alhora experimentar i expressar-te culinàriament? Coneixereu cuines d’arreu del món i en acabar sereu capaços d’impressionar la vostra família, cita o amics… I, el més important, sereu capaços d’impressionar-vos a vosaltres mateixos. L’horari serà de 10.00 a 14.00h, i el preu de 65 euros.

‘Joves Teatrals’, de 10.00 a 13.00h, aprofundirà en el món del teatre, les seves tècniques i eines expressives. Podreu assumir el rol de dramaturg, espolsar-vos la vergonya, ser intèrpret o dirigir la vostra pròpia peça. Aprendreu com funciona l’escena, provareu diversos llenguatges i jugareu a crear un nou univers. Tindrà lloc del 12 al 16 de juliol i el preu és de 35 euros.

El taller de ‘Joves i Cinema’ permetrà conèixer diferents maneres d’expressió artística, explorar com gaudir de l’art i trobar noves maneres d’expressar-vos. Es farà del 19 al 23 de juliol, de 10.00 a 13.00h, i el preu serà de 55 euros.

‘Joves Esportistes’ us farà gaudir d’un tast de pràctiques esportives alternatives entre el 26 i el 30 de juliol, de 10.00 a 13.00h. El preu encara està per determinar.

Tots aquests tallers s’adrecen a joves entre 12 (han d’haver cursat 1r d’ESO) i 18 anys. Les inscripcions es poden fer del 28 de juny al 25 de juliol, i us heu d’inscriure mínim 10 dies abans de l’activitat que vulgueu fer. La inscripció és realitza a través del formulari de la web de l’Espai Jove. El pagament es pot fer o bé en mà o bé a través de transferència.

Activitats diàries

D’altra banda, també es duran a terme activitats diàries per a joves d’entre 12 i 29 anys amb inscripció gratuïta a través del web de l’Espai Jove.

Els ‘Dilluns de Jocs de taula’, de 17.00 a 20.00h, es coneixeran diferents jocs de taula que ens aproparan a mons totalment diferents al que vivim. Uns de més ràpids i d’altres que requereixen d’estratègia per passar una gran estona.

Els ‘Dimarts de E-sports’ podreu jugar amb els vostres amics o conèixer noves persones jugant a tornejos de jocs diferents, des de jocs de la play fins a jocs de mòbil. L’horari serà de 18.00 a 21.00h.

Els ‘Dimecres de ROJ – SIJ’, de 17.00 a 19.00h, la Referent d’Ocupació Juvenil (ROJ) donarà suport als joves de 16 a 29 anys que vulguin començar a treballar, tot ensenyant-los com fer un currículum, com buscar aquelles feines que millor s’adapten als seus interessos, conèixer què has d’estudiar per assolir una feina concreta, buscar ofertes, presentar candidatures o preparar una entrevista.

El circ va molt més enllà de clowns i carpes tancades. Al taller ‘Dijous de Circ’, de 18.00 a 20.00h, podreu practicar des dels malabarismes fins a equilibrismes, acompanyats de persones amb les mateixes motivacions.

L’Espai Jove disposa d’uns jardins magnífics just al seu darrera. Els ‘Divendres exteriors’ convidarà a fer esport i a moure el cos en aquest emplaçament a l’aire lliure, de 18.00 a 20.00h.

Més informació

Si necessiteu més informació de les activitats i monogràfics, podeu contactar amb l’Espai Jove de dilluns a divendres, de 8.00 a 22.00h, plaça de les Cultures s/n; 93 774 22 00 o 630 556 823; espaijove@martorell.cat.