La Secció Sardanista estrenarà senyera gegant el proper 11 de Setembre

2037
40è pujada senyera a Les Torretes
40è pujada senyera a Les Torretes

El proper 11 de Setembre la Secció Sardanista de Martorell estrenarà una nova senyera gegant per desplegar a la muntanya de Les Torretes. Encara sou a temps de col·laborar en el micromecenatge que l’entitat està duent a terme per fer-ho possible, aportant un donatiu o comprant un dels fragments de la senyera antiga al preu de 10 euros a la Llibreria Miró.

La Secció Sardanista de Martorell va engegar a l’abril una campanya de micromecenatge per tal de confeccionar una nova senyera per desplegar a la muntanya de Les Torretes per la Diada Nacional de Catalunya. Degut al pas del temps i a diverses bretolades sofertes, van veure la necessitat de confeccionar una nova senyera per seguir endavant aquesta tradició que agrupa més de 400 persones cada 11 de Setembre.

Per tal d’aconseguir fons, han posat a la venda els fragments de la senyera original en paquets de nou (cinc grocs i quatre vermells). Aquests lots es poden aconseguir a les activitats que organitza la Secció Sardanista i també a la Llibreria Miró (c. Santacana, 12), comenta el president de l’entitat Màrius Escoda.

Màrius Escoda, president Secció Sardanista Martorell

La nova senyera estarà reforçada amb vores per evitar que s’esfilagarsi i amb traus als costats per lligar-la fàcilment amb brides a la muntanya, detalla Escoda.

Màrius Escoda, president Secció Sardanista Martorell

L’any 1978, arran d’un article de Josep Maria Espinàs al diari Avui on suggeria “que al cim de cada muntanya de cada poble hi hauria d’haver una senyera”, els components de la colla Entre Amics van confeccionar una primera senyera de 25 metres de llarg i 1,20 metres d’ample, recorda el president de l’entitat.

Màrius Escoda, president Secció Sardanista Martorell

Després de les primeres edicions, la roba de la senyera es va malmetre molt i es va veure la necessitat de realitzar-ne una de nova. A través de subscripció popular, es va fer una senyera de 50 metres de llarg i 14,5 d’ample que s’ha desplegat fins a 2021 i que ara, qui vulgui, en podrà tenir un fragment a casa.