La setmana vinent s’iniciaran les obres d’integració urbana d’un tram de la c243b

435

L’1 de juliol començaran les obres que permetran integrar un tram de la carretera c243b a la trama urbana mitjançant la millora dels itineraris de vianants i la moderació de la velocitat dels vehicles. L’obra pretén moderar la velocitat dels vehicles, millorar els itineraris de vianants i la seguretat viària. Les obres són finançades íntegrament per la Diputació de Barcelona.

El tram de carretera c243b, de 380 metres de via de doble sentit de circulació, discorre sota l’autopista AP-7 per a l’entrada al nucli urbà de Martorell, entre la bifurcació amb el carrer de Sant Genís de Rocafort i l’entrada pel carrer de Sant Josep, al barri de Rosanes. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, explica que “és una obra que vam projectar en l’anterior legislatura amb la intenció de millorar un espai integrant-lo en la trama urbana, des del carrer de Sant Josep fins a la sortida en destinació a Castellví de Rosanes”.

Una nova rotonda

Les obres consistiran en l’adequació d’una vorera en el costat del riu, amb la reordenació de les places d’aparcament i l’aposta per la circulació de vianants. D’altra banda, al costat muntanya, es manté una vorera, connectada per un pas de vianants, per donar servei a les cases confrontades i a un petit camí existent.

A més, a la intersecció amb el camí del cementiri, es projecta una rotonda que ve precedida per elements reductors de velocitat. Es preveuen altres serveis urbans necessaris com la canalització del drenatge, la col·locació del nou enllumenat públic i la millora de la senyalització vertical i horitzontal. Fonollosa apunta que “des del govern municipal seguim amb la intenció d’arranjar tots els espais de Martorell i, aquest sobretot, perquè té un cert perill per als vianants”.

Les obres tenen un cost de 579.767,65 euros i un termini d’execució de dos mesos.