La solidaritat popular martorellenca es tradueix en 4.500 euros per a La Marató

483
Tallers barri Font de la Mina

El conjunt d’activitats celebrades els darrers dies a Martorell per part d’entitats i associacions veïnals ha sumat 4.501,57 euros per a La Marató de TV3. És el resultat de la dotzena d’actes solidaris que tenia la finalitat de recaptar diners per a aquesta cita. Les aportacions fetes sumaran enguany per a la investigació al voltant de les malalties cardiovasculars.

La cuina i el mercat solidari del barri del Pont del Diable del diumenge al matí va recaptar 1.816,82 euros. Va ser tant amb l’aportació de plats cuinats i productes alimentaris “que van portar tots els veïns, amics i comerços del barri, i que després es van vendre pràcticament tots”, com amb “el basar amb articles nous i de segona mà”, i amb “l’aportació dels Artistes Plàstics de Martorell amb el Mercat d’Art a Ca l’Oller, que ens van cedir la seva recaptació per afegir-la al nostre pot”, comenta Isidre Ricart, secretari de l’associació de veïns Pont del Diable.

Isidre Ricart, secretari de l'AV Pont del Diable

També va sobrepassar el miler d’euros la 7a Caminada Solidària de l’Escola Lola Anglada i la seva AMPA. “La recaptació va ser de 1.351 euros i la participació va ser tot un èxit, amb unes 400 persones. Estem molt agraïts a totes les famílies, comunitat educativa i entitats”. “Hi van participar els Gegants, Capgrossos, Bastoners, la Martukada i la Retumband, la batucada de Sant Esteve Sesrovires”, destaca la directora de l’escola, Roser Munné.

Roser Munné, directora de l'Escola Lola Anglada

Algunes entitats esportives es van sumar a la cita, com ara el Nihon Tai Jitsu. Aquest club, que practica arts marcials de defensa personal a les Instal·lacions Esportives Municipals, fa “diversos entrenaments solidaris al llarg de l’any, i el d’aquest diumenge era en favor de La Marató”, apuntava Mari Carmen Arroyo Serrano, secretària del club. I afegia que “vam passar un matí de diumenge molt divertit, amb amics i gent nova, des dels més petits a la gent més gran, i vam assolir 320 euros”.

Mari Carmen Arroyo Serrano, secretària del Nihon Tai Jitsu

El Club Voleibol Martorell també va recaptar diners. En va aconseguir 205, tot i que la presentació dels seus equips -prevista pel mateix dia- finalment es va posposar. És previst que se celebri el pròxim 8 de gener.

La cultura no en va restar al marge i el concert de la Banda Simfònica de Martorell va reunir 300 euros amb el cost de les entrades i prop d’un centenar d’assistents. Algunes colles de cultura popular -els Grallers del Diable, els Flabiolaires dels 4 Dracs i convidats- van recollir 230 euros en el Vermut de Gralles del diumenge al migdia a la plaça de la Vila.

Una altra associació veïnal, la del barri de la Font de la Mina, va dedicar el dissabte a fer tallers infantils a l’Espai Memorial Vicenç Ros. “En vam fer dos, un per pintar pots de vidre amb espelma per a decoració, i un altre consistent en fer un arbre de Nadal amb filferro i donar-li volum”, explica la presidenta Montse Font. La recaptació va ser de 191,75 euros. Font explica que “els nens i nenes venien al taller i les seves famílies donaven la voluntat. Va venir molta gent, sobretot a la tarda, i estem contentes de la participació. Repetirem l’any vinent”.

Montse Font, presidenta de l'AV Font de la Mina

I finalment, l’associació dels Amics del Ferrocarril de Martorell va muntar un trenet de cinc polzades per a petits i grans, amb el que es feia l’aportació d’un euro per viatge. En total, se’n van sumar 87.

Altres activitats de sensibilització amb les malalties cardiovasculars

A més, hi ha hagut altres activitats de conscienciació. És el cas del Lipdub solidari de l’Escola Juan Ramón Jiménez del passat 25 de novembre, seguint la cançó del Club Súper 3 M’agrada l’esport. O de la cantada de nadales d’aquets dilluns a la plaça de la Mare Sant Ramon a càrrec del Col·legi La Mercè, un acte que va substituir el Pessebre Vivent, suspès el dilluns anterior a causa de la pluja, i on estava previst recaptar diners per a la causa.

També la setmana passada, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell va organitzar a la Biblioteca Francesc Pujols una xerrada el dijous 15 sota el títol ‘Malalties cardiovasculars, com prevenir-les?’.