La Torre de les Hores acull un taller sobre creació literària i millora d’escriptura

369
Taller d'escriptura a càrrec de Meritxell Nus

La Biblioteca i la Fundació Francesc Pujols posen en marxa la primera sessió ‘De la vida a la literatura. Taller d’escriptura creativa’, a la Torre de les Hores. És un taller de sis sessions, que es farà cada dimecres entre el 8 de novembre al 20 de desembre. La filòloga i professora de literatura Meritxell Nus el dirigeix, i proposa als participants una acompanyament conscient i guiat per endinsar-se a la creació literària o perfeccionar la seva escriptura a un nivell literari.

Cada sessió se celebra de 19.00 a 20.30h, i inclou una part teòrica i una de pràctica. La primera consisteix “en la lectura de textos literaris relacionats amb la temàtica de la sessió i l’explicació sobre la temàtica de la sessió”, segons defineix Meritxell Nus. Pel que fa a la part pràctica, es basa “en l’escriptura de textos i en compartir entre tots el que hem escrit per aprendre els uns dels altres, per tal d’enriquir-nos”.

Meritxell Nus, professora del taller

Aquest passat dimecres va engegar el taller a la Torre de les Hores, amb 11 participants. En la primera sessió, Nus va parlar sobre la temàtica de les emocions i com expressar-les en paraules per fer un poema de creació pròpia. Les següents sessions versaran al voltant del ‘Personatge literari: de la descripció al retrat’ (15 de novembre) i ‘Territori i paisatge com a marc d’acció’ (22 de novembre).

Meritxell Nus, professora del taller

Seguidament, es tancarà el mes de novembre amb ‘El realisme màgic’ (dia 29), i les dues darreres sessions seran ‘L’actualització dels mites clàssics’ (13 de desembre) i ‘La conversa en els textos literaris’ (20 de desembre), en què es farà la cloenda del curs.

Meritxell Nus, professora del taller

Aquest taller proposa un acompanyament conscient i guiat a persones adultes que volen endinsar-se a la creació literària o perfeccionar la seva escriptura a un nivell literari. “Volem generar un espai en el qual puguem llegir, escriure i compartir els que escrivim, aprendre els uns dels altres i crear un ambient on resoldre dubtes, compartir inquietuds i experimentar la manera de polir i millorar les nostres habilitats literàries a partir de la literatura i de l’escriptura”.

Meritxell Nus, professora del taller

Meritxell Nus (Estac, el Pallars Sobirà, 1985) és llicenciada en Filologia Catalana i professora. La seva vinculació amb Martorell des de fa anys és ben palesa, ja que és membre del jurat del Premi Vila des de 2016 en les categories del millor llibre de poesia en català i en castellà. L’any 2013 l’havia guanyat amb el poemari Fenòmens.

Taller d'escriptura a càrrec de Meritxell Nus