PIMEC anuncia la creació d’una agrupació territorial al Baix Llobregat Nord

1223
Foto: PIMEC

PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet ha anunciat la creació d’una agrupació territorial al Baix Llobregat Nord per “dinamitzar un espai associatiu de l’entitat amb les empreses i fomentar la participació institucional, detectant oportunitats i proposant accions enfocades al progrés territorial”. Així ho ha explicat el president de la patronal al territori, Joan Soler, en la trobada d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat Nord que ha tingut lloc avui a l’Ajuntament d’Esparreguera. Hi ha assistit la regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Martorell, Rosa Cadenas.

Aquesta agrupació, que treballarà pel territori que aplega el conjunt del Montserratí o Pla de Montserrat i la seva àrea d’influència, ha sorgit “per la tradició, la història, la dinàmica socioeconòmica i la dimensió del territori, que concentra una part molt important de ciutadania, empreses i indústria” segons ha explicat Joan Soler. El president ha afegit que “aquestes especificitats del territori justifiquen l’existència d’un espai institucional i de concertació entre administracions territorials i organitzacions empresarials per a la dinamització del territori”.

Per la seva part, el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, ha explicat que la representació de la patronal a l’entorn nord del Baix Llobregat a partir de la futura agrupació territorial respon a “la mirada territorial de PIMEC i a la realitat econòmica del territori, on les polítiques públiques i les dinàmiques de promoció econòmica han d’estar enfocades al progrés socioeconòmic i sostenible”. Ginesta també ha insistit que “el territori faci els debats i generi els espais de treball conjunt i participació necessaris, per tal de donar resposta al futur de les polítiques de promoció que s’articularan a partir d’estratègies territorials”.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha subratllat la importància de la trobada per la “necessitat de generar més espais de reflexió a nivell polític i territorial per poder intercanviar idees i propostes amb altres administracions i, en aquest cas, a més, hi sumem un actor molt potent a nivell de país com és PIMEC”.

L’acte també ha comptat amb les intervencions del conseller de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Fernando Vicente; la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del territori, Genoveva Català i el representant del Baix Llobregat Nord i membre de la Comissió Executiva de PIMEC, Miquel Costa.

El conseller del Consell Comarcal del Baix Llobregat ha manifestat que “és una bona notícia la representació de PIMEC al nord perquè cal treballar en la col·laboració publicoprivada i donar més oportunitats al territori”. Per la seva part, la presidenta del Centre d’Estudis Comarcals, Genoveva Català, ha remarcat la vinculació entre el patrimoni i l’activitat econòmica, ja que “el patrimoni esdevé una oportunitat econòmica al territori des de molts punts de vista”.

A la trobada han participat del debat la regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Martorell, Rosa Cadenas; l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro; l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent; l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribel; l’alcaldessa de Collbató, Gemma Rodríguez. També han assistit els regidors i regidores de Promoció Econòmica de Castellví de Rosanes, José Cara; de Collbató, Pau Calcina; d’Olesa de Montserrat, Domenec Paloma; de Sant Andreu de la Barca, Miquel Àngel Abril i de Sant Esteve Ses Rovires, Roser Brosed.

L’Ajuntament d’Esparreguera ha acollit la trobada com a municipi en el qual PIMEC disposa d’una antena a través de la qual ofereix els seus serveis a les pimes, emprenedors i autònoms d’Esparreguera i del Baix Llobregat Nord per donar resposta a les necessitats específiques del teixit productiu del territori.

El conveni entre la patronal i el consistori contempla la dinamització empresarial i la col·laboració institucional també amb el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL). En aquest sentit, el consistori i la patronal també han creat amb el CECBLL un nucli de treball entorn a la preservació de la Colònia Sedó que tindrà com a objectiu la creació d’un pla estratègic per desplegar recursos i millores per a aquest conjunt patrimonial.