La Unió Catalana d’Hospitals premia l’Hospital de Martorell per la innovació en la gestió

1150

La Fundació Sant Joan de Déu de Martorell va ser guardonada ahir a la tarda en la 7a edició dels Premis d’Innovació en Gestió que atorga la Unió Catalana d’Hospitals (UCH) amb el Primer Premi pel projecte ‘Hospital cardioprotegit’ -modalitat d’eficiència i sostenibilitat- i va resultar finalista pel projecte ‘Acte únic preoperatori en el marc d’una consulta preanestèsica infermera”’-modalitat de gestió dels professionals-. Els guardons van ser recollits pel Dr. Manuel Álvarez, director gerent del centre hospitalari.

El projecte ‘Hospital cardioprotegit’ consisteix en l’adequació de l’equipament, la formació i els protocols en Suport Vital per tal d’aconseguir una major eficàcia en la resposta, garantint una desfibril·lació precoç abans de 3’ després de l’aturada càrdio-respiratòria i amb una reducció de costos escalable. S’ha desenvolupat fruit d’una anàlisi i mapeig de les diferents àrees de risc d’aturada càrdio-respiratòria. Els seus autors són: Dr. Manuel Álvarez, Sra. Encarni Dengra, Sra. Mª Teresa Bellés, Sr. Iván Requena, Sra. Bibi Carrión, Sra. Mónica Fernández, Dr. Álvaro Guallar, Dra. Alvys López i Dra. Ornella Flores, tots ells professionals de la Fundació Sant Joan de Déu de Martorell.

El projecte ‘Acte únic preoperatori en el marc d’una consulta preanestèsica infermera’ consisteix en un protocol de proves preoperatòries, la implantació de noves tecnologies i un model de consulta d’infermeria experta en anestèsia que permeten que el pacient resolgui les proves, la valoració preanestèsia del seu risc i la informació del preoperatori en una sola visita. A més, es tracta d’un treball que posa en valor la tasca interdisciplinària conjunta entre metges i infermeria. En aquest cas, l’autoria recau en la Sra. Montse Sanclemente, el Dr. Lluís Muñoz i la Sra. Pilar Doretto, també professionals de la Fundació Sant Joan de Déu de Martorell.

L’objectiu dels premis, els quals van reconèixer un total de 4 projectes més, és posar en valor el treball de les organitzacions sanitàries i socials que apliquen la innovació en la seva gestió amb la consecució de resultats que impacten positivament en els ciutadans. L’acte va ser presidit pel conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó, qui va lliurar els premis en el marc de cloenda de l’Assemblea General Ordinària de la UCH.