2a Trobada Gent Gran. Foto: Grisphoto

La Unitat de la Gent Gran de l’Ajuntament ha programat un conjunt d’activitats per a la gent gran al voltant de la diada de Sant Jordi, que es fan en línia. Són tallers i xerrades, i les més destacades se celebraran divendres 23 d’abril, amb tallers sobre escriptura i lectura. Abans, aquest dijous, s’ha convidat la gent gran a participar en dues conferències, també en línia.

Els tallers que es proposen tenen com a temàtica la festivitat de Sant Jordi i la literatura, però són una continuïtat dels que van engegar el passat febrer. Per començar, de 10.00 a 11.30h, Joan Maria Martí parlarà de ‘Música i poesia, dues arts inseparables’. A continuació (11.45h) serà el torn d’Agnès Cabezas, qui impartirà el taller titulat ‘Escriptura creativa, personatges fascinants’, fins els volts de les 13.45h.

A la tarda, l’activitat portarà per nom ‘Amics lectors’, i es durà a terme des de les 16.30 i fins a les 18.30h. De tot plegat en fa una avançada la regidora de Gent Gran, Benestar Social i de l’Àrea de Serveis a les persones, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament
Programació Especial Sant Jordi

Prèviament, aquest dijous 22 d’abril s’ha convidat la gent gran de Martorell a dues activitats en el marc del conveni amb la Fundació Obra Social “La Caixa”. D’una banda, la taula rodona ‘Cap a un nou paradigma d’entendre la vellesa. Revisant l’envelliment actiu’, conduïda per Javier Yanguas, director científic del Programa de Gent Gran de la Fundació “la Caixa”.

De l’altra, també s’ha convidat a la xerrada d’àmbit estatal ‘Conversaciones de mayores: creatividad, pasión y proyecto’, conjunta entre “La Caixa” i el diari ABC, amb Fernando Schwartz (escriptor, premi Planeta i Premi Primavera).

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament

Dalmau espera que aquestes activitats “amenitzin el lleure de la nostra gent gran durant aquests dies i activar-los, ja que són el col·lectiu que més ho necessita”. La regidora confia que, poc a poc, es podran reprendre algunes activitats de manera presencial.