Marc Rius reedita l’or en el Campionat de Catalunya de ‘powerlifting’

833
Marc Rius Campionat Catalunya (Powertidos i Moonstone)
Marc Rius Campionat Catalunya (Powertidos i Moonstone)

El martorellenc Marc Rius (1997) s’ha proclamat campió de Catalunya de la disciplina esportiva powerlifting, on ha d’aixecar i moure pes en tres proves diferents. En l’squat, el pes mort i la press banca, ha estat el millor competidor català d’aquesta cita, en el rang de menys de 93kg, i s’ha adjudicat la medalla d’or.

Rius tornava a una competició després d’haver-se proclamat campió de Catalunya el passat 2020 i en la categoria júnior. Amb la pandèmia, aquella va ser l’última competició on va poder prendre-hi part, i en l’edició 2021, defensava l’or, però ara ho feia canviant a la categoria sènior.

Amb més pes que en l’última cita, el martorellenc volia posar-se a prova després d’un any sense competicions i arrossegant els efectes d’una lesió que el va tenir setmanes sense poder exercitar-se. Rius admet que va signar un bon campionat i s’ha mostrat molt content per haver competit després d’un “any molt incert”.

Marc Rius, competidor powerlifting

En un any, ha augmentat en dos quilos i mig el pes a l’esquat, 7’5kg en la press banca i 25 en pes mort, amb un total de 242’5kg en esquat, 160kg en press banca i 300kg en pes mort. Amb tot, pensa que el seu camí segueix avançant i confia a agafar més experiència per seguir creixent.

Marc Rius, competidor powerlifting

La propera parada per al martorellenc serà el Campionat d’Espanya, que tindrà lloc a Alhaurín de la Torre, a Màlaga. Per a l’estatal, Rius confessa que es prepararà augmentant el pes de l’esquat i vol seguir guanyat quilos en alguna de les altres dues proves. Rius no ha participat mai en un campionat d’Espanya de powerlifting, i és que la pandèmia va privar-lo de seguir amb els bons resultats en la categoria júnior. Enguany, a la sènior, podria arrodonir la seva temporada si torna a casa millorant alguna de les marques.