‘La venjança dels almogàvers’ d’Andreu González, Llança de Sant Jordi d’Òmnium

1121

La novel·la La venjança dels almogàvers, escrita a quatre mans pel Ramon Gasch i el martorellenc Andreu González Castro, ha estat una de les cinc obres de ficció més votades pels lectors a la Llança de Sant Jordi, la iniciativa amb què Òmnium treballa per promoure el llibre en català. Més de 6.000 lectors han votat a la web de la Llança, del 16 de març al 16 d’abril, en les categories de ficció, no-ficció, infantil i juvenil i millor coberta.

El resultat del sondeig es va fer públic el passat dilluns 20 d’abril al vespre en la 5a edició de la Festa de la Llança de Sant Jordi, que va aplegar representants del món editorial català a la Fàbrica Moritz. La gala va ser presentada per la periodista Txell Bonet i va comptar amb l’actuació del cantautor solsoní Roger Mas.

En la categoria de ficció, els més votats per ordre alfabètic han estat Algú com tu de Xavier Bosch, Amor prohibit de Coia Valls, Com si fos ahir de Teresa Muñoz, La venjança dels almogàvers d’Andreu González Castro i Ramon Gasch, i Un any i mig de Sílvia Soler.

Treure el nas als mitjans grans
El coautor de La venjança dels almogàvers (Columna, 2015) ha explicat que “un premi com aquest significa l’oportunitat de treure el nas en mitjans més grans, diaris i televisions, en què normalment no hi sortim. La Llança ens ha permès colar-nos-hi”.

González ha destacat amb orgull que aquest és “un premi popular, que atorguen els lectors, i potser qui guanya és qui sap mobilitzar millor les seves amistats, per tant també té aquest valor: si més no tenim molts amics i simpatitzants”.

El normal és fracassar
L’escriptor martorellenc ha explicat també que veure’s dilluns al vespre formant part d’aquest “grup selecte de cinc novel·les que es preveu que seran de les més venudes per Sant Jordi” va ser un fet que va viure amb “alegria i amb un cert nerviosisme” perquè no hi està avesat. “Sempre dic que el normal és fracassar, per això quan una cosa em surt bé, no hi estic gaire acostumat”, ha afegit irònic.