La XX Trobada d’Entitats posa en relleu el paper cohesionador de més de 150 associacions

930

Mig miler de persones van omplir aquest divendres el teatre d’El Progrés en la XX Trobada d’Entitats, que va reconèixer la dedicació de persones i associacions en bé del poble en el marc de la festa del Roser. L’alcalde Xavier Fonollosa va destacar l’important paper del voluntariat per a la cohesió social, que porten a terme més de 150 entitats i 2.000 persones. La regidora de Comunicació, Participació i Cooperació, Míriam Riera, va anunciar més suport municipal amb el Centre de Serveis a les Entitats i el nou espai del Círcol.

Fonollosa va exposar en la seva intervenció que “Martorell és avui un poble de gran vitalitat gràcies al seu teixit associatiu i el seu voluntariat abnegat vers l’interès comú, que és un dels grans actius que tenim, i que aglutina persones, objectius, interessos i valors molt diversos. Així fem possible la cohesió social per fer un gran poble i un gran país”. L’alcalde va recalcar que “actualment comptem amb més de 150 entitats, que mouen unes dues mil persones. A més, prop de 10.000 participen de les seves activitats”.

La regidora Míriam Riera va remarcar que “les entitats sou el motor, us ho mereixeu tot i més. Podeu comptar amb el compromís de l’Ajuntament de tenir més recursos gràcies al Centre de Serveis a les Entitats i a un nou espai, el Círcol, que en serà punt de referència, i que ben aviat es posarà en funcionament”.

Quaranta-set nous membres de junta
A l’acte, presentat per Assumpta Mera, es va reconèixer els 75 anys de vida del Foment Parroquial de Cultura i els 50 de la Penya Blanc-i-blava. Es va homenatjar a persones que han superat els 25 anys de dedicació: la Rosa Maria Farreras, la Joana Ponce i el Josep Maria García -el Foment- i a Ferran Porta, de l’Associació de Botiguers de La Vila. També van ser reconegudes amb un obsequi les que han finalitzat el seu mandat: Joan Martret -de l’Esplai de la Gent Gran-, Sergi Serrano -Colla dels Capgrossos- i Núria Pubill -Coral Ars Nova-. Finalment, es va donar la benvinguda a les 47 que en el darrer any s’han incorporat a les juntes, abans de fer la tradicional fotografia de família.