L’actuació de la Policia Local de Martorell permet salvar la parella de la dona morta en un incendi

549

La ràpida actuació de la Policia Local de Martorell va permetre salvar la vida de la parella de la dona que va morir en l’incendi d’un pis al número 16 del carrer del Revall. Els agents municipals van ser els primers d’arribar al lloc dels fets després de rebre l’avís dels veïns, i van rescatar un home de 49 anys que havia quedat atrapat pel fum i les flames, accedint a l’habitatge des del pis del costat. També van apagar amb extintors l’incendi d’un sofà on van trobar morta una dona de 50 anys.

La nit de dimecres a dijous la Policia Local va rebre l’avís d’uns veïns del bloc situat al número 16 del carrer del Revall que alertaven que sortia molt fum d’un dels dúplex de la tercera planta. Dues unitats van desplaçar-s’hi ràpidament i no van poder entrar per la porta principal. Els agents van accedir a la part superior del dúplex des del pis del costat, entrant pel balcó i hi van trobar un home amb símptomes d’intoxicació pel fum i el van treure de l’edifici. L’home els va explicar que al pis inferior hi havia la seva dona, però la policia no va poder baixar per les escales a causa del fum i van haver de forçar la porta principal. Un cop a l’interior van apagar l’incendi d’un sofà amb extintors i van trobar-hi morta una dona. Poc després van arribar les dotacions de Bombers que van remullar la zona per a més seguretat.

L’home rescatat va patir una intoxicació lleu. En un primer moment, els serveis d’emergència el van traslladar a l’Hospital de Martorell i, després, va ser derivat a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

Segons els Mossos d’Esquadra, que porten la investigació del cas, tot apunta que es tracta d’una mort accidental i que el foc el va provocar una cigarreta mal apagada. Els investigadors no van trobar indicis de criminalitat.Tot i això, indiquen que caldrà esperar els resultats de l’autòpsia per concloure les causes del sinistre.

La parella vivia en un pis ocupat propietat d’una entitat bancària. En ser preguntada pels mitjans de comunicació, la regidora coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Núria Canal, ha recordat que l’Ajuntament de Martorell atén qualsevol petició d’ajut que arriba al departament de Serveis Socials a través del Pla d’Ajut a les famílies, i que l’Oficina d’Habitatge Local assessora aquelles persones que viuen en habitatges ocupats i volen regularitzar la seva situació.

Així mateix, la regidora va explicar davant dels mitjans que durant l’any 2016, dins el Pla d’Ajut a les famílies, es van concedir 1.204 ajuts que van beneficiar 2.315 persones.