L’actuació dels Castellers de Vilafranca i les activitats matinals de diumenge omplen La Vila

899

L’actuació dels Castellers de Vilafranca a la plaça de la Vila el migdia d’aquest diumenge ha agrupat al seu voltant prop d’un miler de persones, que han seguit atentament les diverses construccions carregades i descarregades, entre les quals hi havia un castell inèdit. La matinal s’ha completat amb múltiples opcions lúdiques i festives, encapçalades per la Fira de Pont a Pont i un concorregut Mercat del Trasto. També hi ha hagut una innovadora trobada d’usuaris del grup de facebook Martorellencs pel Món.

La colla dels Castellers de Vilafranca ha ofert al públic martorellenc un castell inèdit, el 8 de 7 amb un sol anxaneta, completant el repertori amb un 3 de 8, un 4 de 8 amb agulla, un pilar de 6 i els 4 pilars de comiat, amb què els vilafranquins han fet la salutació als assistents i al balcó de l’Ajuntament, presidit per l’alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i la resta d’autoritats. El públic ha omplert la plaça a rebentar i ha seguit amb molta atenció les construccions dels de la camisa verda, que s’han carregat i descarregat en la seva totalitat.

Els assistents han aprofitat en molts casos la matinal per passejar i viure les activitats de la Fira del Joc i del Lleure Infantil de l’aparcament del Vapor, la Fira de la Música a la plaça de l’Església o la del Bestiar, que ha tingut com a escenari el passeig del Quarter.

Voluntat de relleu a les 24 hores de Lectura

Just abans de l’actuació castellera s’han tancat les 24 hores de Lectura, dedicades en aquesta XI edició a Caterina Albert, Víctor Català. La regidora de Cultura, Cristina Dalmau, ha estat la darrera dels prop de setanta participants en fer la lectura en veu alta. El coordinador Jacint Soler ha destacat que “volem que continuï l’activitat, però estem intentant que hi hagi un relleu generacional per impulsar-la. Estem treballant perquè hi hagi joves que prenguin el relleu”.

Exitós Mercat del Trasto

Un altre punt destacat d’interès ha estat la 6a edició del Mercat del Trasto al Progrés, que ha comptat amb una setantena de parades. L’organitzadora de l’esdeveniment, Mònica Ollé, ha destacat que “estem molt contents per la resposta i perquè ha vingut un públic molt variat. Així també obrim el Progrés a persones que en moltes ocasions mai l’havien trepitjat, com ara moltes d’origen magribí, que s’hi senten molt a gust i agraïdes per l’oportunitat de participar-hi”.

Reunió de Martorellencs del Món

La plaça de la Germana Sant Ramon ha aplegat 150 persones en una activitat inèdita: la I Trobada de Martorellencs pel Món, una reunió d’usuaris del grup de facebook que porta aquest nom i que, com explica un dels seus promotors Agustí Riera, “compta amb 400 seguidors, que ja han penjat fins ara més de 5.000 fotografies. La idea del grup va ser la de tenir contacte amb tota la gent de Martorell repartida arreu del món. N’hi ha a països com Alemanya, Austràlia, Brasil, Costa Rica, Mèxic o Holanda”.