L’AEM comença diumenge un calendari de 20 sortides de senderisme i muntanya

1760
Sant Romà de la Clusa. Sortida de l'AEM
Sant Romà de la Clusa. Sortida de l'AEM

L’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) farà 20 sortides aquesta temporada 2023-24. En proposarà 11 del cicle de senderisme -rutes fàcils per a persones habituades a caminar-, i 8 del cicle de muntanya -per als qui busquen més dificultat-. També es preveu celebrar l’estiu vinent una sortida conjunta per commemorar els 40 anys de l’entitat.

L’entitat ja té el calendari de sortides 2023-24, i la primera proposta que hi inclou serà el diumenge 1 d’octubre. Correspon a senderisme, i discorrerà pels molins de Ridaura, a Llagostera. “És quasi circular, de 15,3 km de longitud i 205 metres de desnivell, molt poc apreciable. Va seguint una riera i diversos molins i passa per paisatges molt variats”, descriu la responsable del grup de senderisme de l’AEM, Encarna Montroig.

Encarna Montroig, responsable de les sortides de senderisme

El club organitza una mitjana de dues sortides: una de senderisme -generalment el primer diumenge de mes- i una de muntanya, habitualment el tercer diumenge de mes.

Montroig explica les característiques de les sortides de senderisme: “Van dirigides a un públic més o menys acostumat a la muntanya, però de quilometratges poc llargs, d’uns 11 a 15 km, i desnivells d’un màxim de 500 metres. Són moderades i assequibles”.

Encarna Montroig, responsable de les sortides de senderisme

La resta de sortides de senderisme seran a l’Adou del Bastareny (novembre); el Molí de Brotons a Moià (desembre); les tines del Llobregat al Pont de Vilomara (gener); La Mussara (febrer); Begur (març); la mola de Nadell a Vandellòs (abril); el castell de Voltregà (maig); Ogassa (dos dies, al juny), La Vall de Boí (sortida de tres dies, a finals de juny, per Sant Joan); i el CUCAEM o sortida nocturna per Collbató (juliol).

Quant al cicle de muntanya, aquestes sortides requereixen una major exigència tant pel que fa a les longituds com als desnivells a superar, i poden ser de dificultat mitja, alta o molt alta. Se solen celebrar el tercer diumenge de mes. Enguany, se n’han previst 8, que ascendeixen a cims: al Puigmal (22 d’octubre); Puigsacalm (novembre); Bastiments (gener); Gra de Fajol (febrer); Subenuix (març); Geganta Adormida (abril); Comabona (maig) i Punta Suelza (juny).

A més, l’entitat prepara un viatge d’estiu -a la Val d’Aosta- per celebrar l’inici dels actes commemoratius del 40è aniversari, amb data a determinar properament.

Per apuntar-se a les sortides cal tenir la llicència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), que garanteix una cobertura mèdica en cas de qualsevol contratemps o accident. També s’ha de tramitar el carnet de soci del club. “Entre la llicència i la quota de soci, podem dir que per poc més de 60 euros a l’any es disposa de la cobertura i assegurança pels 12 mesos”. Ho explica el president de l’AEM, Xavi Tió.

Xavi Tió, president de l'AEM

De cara a les persones interessades en afegir-se a les sortides, el club facilita tota la informació i gestiona la tramitació de la llicència federativa. Cal contactar a través del mail excursionista.martorell@gmail.com, o bé de manera presencial al despatx del club al Pavelló Esportiu Municipal, tots els dijous de 21.00 a 22.00h.

Calendari de sortides de l’AEM. Temporada 2023-24