L’AEM posa en marxa el calendari de sortides amb una vintena de propostes

953
Sortida de l'AEM

L’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) presenta el calendari de sortides de la temporada 2021-22. Des d’octubre i fins al juliol vinent, ha programat 19 sortides, 12 d’iniciació i 7 de muntanya. Gran part de les propostes corresponen a les sortides que es van haver de cancel·lar la temporada passada a causa de la pandèmia. El requisit per participar-hi és disposar de llicència federativa FEEC, gestionable des de l’entitat.

Les sortides de senderisme se solen celebrar en diumenge o en caps de setmana sencers. Aquesta temporada abarcaran tretze comarques diferents: la Garrotxa; el Pallars Sobirà; l’Alt Penedès; l’Alt Urgell; el Baix Camp; Osona; el Pallars Sobirà; el Solsonès; el Berguedà; el Ripollès; la Noguera; el Vallès Oriental i era Val d’Aran. Fora del Principat, es faran incursions a la Ribagorça aragonesa i a Andorra.

Les sortides d’iniciació, tal i com apunta el president de l’AEM Xavi Tió, “són per a persones que s’inicien en la pràctica de caminar i que volen fer excursions bàsiques, de poc desnivell i poca llargària”. Les de muntanya “són dirigides a qui està avessat a caminar, amb rutes de més desnivell”.

Xavi Tió, president de l'AEM

El requisit imprescindible i comú a totes les sortides “serà disposar de la llicència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que cobreixi els possibles accidents que puguem tenir a la muntanya”, a més de fer-se soci de l’entitat.

Tió detalla que la llicència FEEC es pot tramitar des del club. La bàsica anual per a adults, per exemple, té un preu de 50,6 euros de gener a desembre, però ara té preu reduït per als darrers mesos de 2021: “costa 38 per aquest darrer trimestre, i ens cobreix tant les sortides del club com les que cadascú faci per compte propi”. A aquest preu cal sumar-hi la quota de soci de l’AEM: “que és de només 12 euros l’any”.

Xavi Tió, president de l'AEM

Tió afegeix una nova possibilitat als indecisos: “qui vulgui fer un tast de les nostres sortides podrà tramitar una llicència temporal d’un dia i, si els agrada l’ambient, la gent i la proposta que formulem, es podran fer socis i els podrem tramitar la llicència”. La primera proposta del calendari 2021-22 serà la sortida d’iniciació a les esquerdes de la Freixeneda (Garrotxa), el 17 d’octubre.

El 30è Concurs de Fotografia, de nou digital i al novembre

La trentena edició del Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura se celebrarà el proper novembre i tornarà a fer-se en format digital. A l’igual que l’any passat, cada participant podrà presentar fins a 3 fotografies al web que s’habilitarà properament a tal efecte. En aquest mateix espai, un cop acabat el termini de presentació, començarà el de votacions per triar les obres guanyadores. Des del club s’està ultimant la confecció de les bases, les dates i la quantia dels premis, amb la intenció d’incrementar-la.

Xavi Tió, president de l'AEM

Tant per al Concurs com per a més informació de les sortides, l’AEM n’anirà publicant els detalls al seu web i a les xarxes socials de Facebook i Twitter. Per a més informació, el club facilita un correu electrònic excursionista.martorell@gmail.com, i un horari d’atenció al públic al seu local del Pavelló Esportiu Municipal tots els dijous de 21.00 a 22.00h.