L’Agrupament Escolta i Guia Joan XXIII busca nous caps i quel·les per al proper curs

1101
El Cau

L’Agrupament Escolta i Guia Joan XXIII, El Cau, ha engegat una campanya per cercar nous caps i quel·les. L’entitat anima joves majors de 18 anys a embarcar-se en una aventura emocionant i plena de moments especials. Només cal compromís, temps i motivació per donar corda al seu projecte. El Cau fomenta l’esperit de servei i forma persones implicades en la societat, responsables de les seves accions, amb un compromís personal, interessat pel medi ambient i sobretot crítics. Els interessats poden contactar amb El Cau a través de les xarxes socials de l’agrupament o bé al correu electrònic cau@caumartorell.cat.

El Cau és una entitat d’educació en el lleure sense ànim de lucre que ofereix als nens i joves l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta. Fundat el 1962, forma part del moviment de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya. Aquesta tasca es desenvolupa amb els dissabtes, les sortides, les activitats d’estiu (campaments, rutes o camps de treball) i altres activitats relacionades amb l’agrupament.

El cap de l’Agrupament Escolta i Guia, Gerard Bernadàs, explica que “cada any renovem equips de caps i quel·les. Tot sovint s’hi apuntava molta gent de l’últim grup, però aquest any no ha estat així i necessitem caps per tirar endavant, ja que amb la nova situació ens caldran més mans”. Busquen “gent motivada i amb ganes de canviar el món, que és una mica el lema que està prenent ara l’Agrupament Escolta. Joves amb els caps de setmana lliures, amb ganes d’estar en contacte amb infants i adolescents, i de transmetre’ls el millor d’ells mateixos”, remarca.

Gerard Bernadàs, cap El Cau

“Han d’entendre que venir a El Cau és una responsabilitat molt gran, però també et dona una recompensa emocional. Tens molta feina de pensar les activitats, però com més hi penses millor et surten. Si les activitats estan ben pensades, la resposta dels infants i joves és molt bona. Volem gent amb les idees clares, amb ganes d’educar i d’aprendre dels nens i nenes, ja que també se n’aprèn una barbaritat”, diu Bernadàs. Per fer de cap a El Cau, es recomanable tenir titulació de monitor d’educació en el lleure, però no és imprescindible. El Cau ofereix una formació bàsica per entendre el funcionament de l’entitat.

Gerard Bernadàs, cap El Cau

Actualment, treballen amb un centenar d’infants i joves de 6 anys a 19, estructurats en cinc unitats: castors i llúdrigues dels 6 als 8 anys; llops i daines dels 8 als 12 anys; rangers i noies guies d’11 a 14 anys; pioners i caravel·les de 14 a 17 anys, i truc a partir de 17 anys. “Cada unitat treballa coses diferents. Els més petits la confiança des d’una vessant lúdica i, a mida que es fan grans, comencen a prendre més part de les decisions que es prenen a l’entitat, treballant projectes adaptats a cada edat. Ho fem sempre des de l’educació en el lleure i els valors de l’escoltisme”. “Creiem que fer-los partícips de les decisions del que es farà i com seran els seus campaments és un aprenentatge per a ells i una eina molt útil de cara al futur”, incideix.

Gerard Bernadàs, cap El Cau

Aquest any, però, les activitats d’estiu de l’entitat han quedat afectades per la situació sanitària generada pel coronavirus. Gerard Bernadàs comenta que “estàvem acostumats a fer sortides de 7 o 10 dies tots junts i no ha estat possible. Les unitats més petites han fet casalets dividits per Martorell i els més grans han marxat uns tres dies a campaments estables preparats amb totes les mesures de seguretat”.

Gerard Bernadàs, cap El Cau

No obstant això, El Cau es preparar per reprendre un nou curs a l’octubre, si la situació ho permet, amb activitats per unitats, però sense programació de sortides. Jugaran amb la incertesa i amb grans dosis d’imaginació per crear activitats adaptades a aquesta nova realitat.