L’Ajuntament cedeix una sala del Centre Cultural com a nou punt de vacunació

1225
Centre Cultural

L’Ajuntament de Martorell cedirà, a partir del proper dilluns, al Departament de Salut de la Generalitat una sala del Centre Cultural per tal de facilitar el desplegament de la campanya de vacunació al nostre municipi. Aquest espai se sumarà a la sala polivalent de la Biblioteca Martorell, que ja funciona com a dispositiu vacunal per a majors de 80 anys.

Per accelerar la vacunació, diu l’alcalde Xavier Fonollosa, “necessitem espais, personal sanitari i, sobretot, més dosis. Els equips estan preparats i els professionals de l’atenció primària de Martorell estan llestos per incrementar la velocitat del procés de vacunació”. “Només falta que arribin de forma massiva les dosis de les diverses vacunes que ja està previst”.

El Centre Cultural serà un segon dispositiu que se suma al punt de vacunació que ja hi ha a la Biblioteca, on s’està vacunant als majors de 80 anys de Martorell, i al dispositiu a domicili per a les vacunes que s’estan administrant a les persones que no poden desplaçar-se. Les persones que s’hagin de vacunar rebran un SMS del Departament de Salut o les trucaran directament des del Centre d’Atenció Primària (CAP), segons la disponibilitat de dosis i el protocol fixat pel Departament de Salut.

“Esperem que aquest procés es vagi accelerant després que haguem demanat insistentment més vacunes i un operatiu àgil per administrar-les. L’objectiu és que el procés de vacunació no s’aturi fins que estiguin vacunats tots els veïns del nostre poble. De la vacunació, i que mantinguem tots plegats una actitud responsable, dependrà que puguem anar recuperant la normalitat”, expressa el batlle.

Dades coronavirus a Martorell

Pel que fa a les dades concretes de l’epidèmia, hi ha dos pacients de Martorell positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha nou persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha 10 persones ingressades amb positiu, tres d’elles de Martorell. I tenim 30 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell és avui d’1,37 i el risc de contagi alt. Hi ha tres grups escolars afectats pel virus: un a l’Escola Juan Ramón Jiménez, un al Vicente Aleixandre i un al Mercè Rodoreda. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.