L’Ajuntament elabora el Perfil Local de Salut per contribuir a millorar els hàbits saludables de la ciutadania

604

L’Ajuntament de Martorell està elaborant el Perfil Local de Salut per dotar el municipi d’entorns més segurs i saludables, i contribuir a la millora de la salut de la ciutadania. Durant els mesos de març i abril, els veïns i veïnes, a partir de 15 anys, poden participar-hi responent un qüestionari anònim que ajudarà a conèixer millor els hàbits i estils de vida de la població.

El Perfil Local de Salut té per objectiu fer una diagnosi integral en salut i és una eina imprescindible per planificar, posteriorment, les actuacions que es duran a terme a Martorell en aquest àmbit, tant a nivell de prevenció com de protecció i promoció.

La regidora de Salut, Soledad Rosende, apunta que, “si alguna cosa ens ha ensenyat la situació sanitària actual, és que la salut ho és tot. Des de l’Ajuntament, volem treballar per un benestar global: físic, mental i social. Definir el Perfil de Salut que ens ha de permetre incidir en els hàbits i estils de vida per millorar la salut dels martorellencs en el seu sentit més ampli”.

Soledad Rosende, regidora de Salut

No es tracta només d’evitar les malalties, sinó de treballar per a un benestar global, tant físic i mental, com social. En aquesta línia, les actuacions futures que es derivin d’aquest Perfil volen incidir en els hàbits i estils de vida, la salut mental, la salut sexual i afectiva, les desigualtats socials, el medi ambient, la mobilitat, la seguretat alimentària o la protecció de la salut, entre altres.

Una de les fases fonamentals en l’elaboració d’aquest Perfil és la de fer una anàlisi de l’estat de salut i els estils de vida de la ciutadania. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana omplint breu qüestionari anònim al qual es pot accedir a través del següent enllaç o també el trobareu en paper a la Biblioteca, Oficina d’Atenció Ciutadana, Serveis Socials, i a d’altres equipaments.