L’Ajuntament instal·la plaques fotovoltaiques a la Biblioteca, al CIES i al Complex Esportiu Torrent de Llops

1700
Plaques solars CIES

L’Ajuntament endega un nou projecte per millorar l’eficiència energètica i incrementar el percentatge d’energia renovable del municipi amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a diferents edificis municipals. Martorell ha aconseguit una de les subvencions atorgades per la Diputació de Barcelona en el marc del Programa sectorial Renovables 2030.

En concret, l’Ajuntament de Martorell rebrà una subvenció total d’1,5 milions d’euros. Dins d’aquesta línia d’ajuts, rebrà un ajut econòmic per a la instal·lació de panells solars fotovoltaics i un altre ajut econòmic per inversions en la millora de l’eficiència de l’enllumenat públic.

Es tracta d’una nova línia de cooperació aprovada per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de finançar inversions dels ens locals per tal que puguin tirar endavant actuacions per millorar l’eficiència energètica, la reducció de consum de l’enllumenat públic, i l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle dels equipaments i infraestructures locals.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins l’actual Pla de Transició Energètica de Martorell i estan alineades amb l’Agenda Urbana de Martorell 2030. L’objectiu de l’Ajuntament és transformar el sistema energètic actual i complir amb els objectius climàtics mundials i europeus. Per fer-ho, el consistori pretén avançar cap a un model basat en l’energia solar, afavorint l’autoconsum fotovoltaic en els edificis municipals i millorant l’eficiència energètica de l’enllumenat públic.

Amb aquesta voluntat, l’Ajuntament es va adherir també a la iniciativa europea del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia amb l’assumpció dels compromisos de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, garantir l’accés a una energia segura i sostenible i adaptar el municipi als impactes del canvi climàtic, detalla el regidor d’Agenda Urbana i Planificació Urbanística, Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor Agenda Urbana i Planificació Urbanística

Les obres d’aquest nou projecte d’instal·lació de panells solars fotovoltaics ja estan en marxa a tres equipaments municipals. S’instal·laran 168 panells solars de 650W al Complex Esportiu Torrent de Llops, 236 panells de 550W a la Biblioteca Francesc Pujols i 652 panells de 660W al Centre Integral de l’Esport (CIES) que suposaran un estalvi total al municipi de 694.973 kWh de producció d’energia i un estalvi d’emissions de GEH de 334.282kgCo2.

Posteriorment s’iniciarà l’actuació de millora de l’eficiència de l’enllumenat públic portant a terme la substitució de l’enllumenat per tecnologia LED dels barris de Buenos Aires, Can Cases i Polígon SEAT.

L’Ajuntament de Martorell impulsa projectes com aquests per seguir vetllant per la sostenibilitat del municipi, tant des d’un punt de vista econòmic com mediambiental, afavorint l’autoconsum d’energia solar en els edificis municipals i millorant l’eficiència energètica de l’enllumenat públic.