Martorell rep el premi CSD-‘BeActive’ 2023 del Consejo Superior de Deportes per la Setmana Europea de l’Esport

768
Premi BeActive. Consejo Superior de Deportes (Madrid)

L’Ajuntament de Martorell ha estat premiat novament per la Comissió Europea, en aquesta ocasió per les activitats realitzades al municipi durant la Setmana Europea de l’Esport. L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat del regidor d’Esports, Gerard Mimó, i del regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Jordi Amat, ha assistit aquest dimecres a la seu del Consejo Superior de Deportes (CSD) a Madrid a la gala de lliurament dels premis CSD-‘BeActive’ 2023.

El president del Consejo Superior de Deportes (CSD), Víctor Francos, ha lliurat el guardó a l’alcalde, reconeixent Martorell en la categoria de municipis de menys de 50.000 habitants per la seva implicació i més activitats proposades durant la Setmana Europea de l’Esport.

Els CSD-‘BeActive’ 2023 premien comunitats autònomes, municipis, centres educatius, centres esportius, universitats, mitjans de comunicació i centres de treball que han mostrat un compromís amb la promoció de la pràctica esportiva i els hàbits saludables durant la 9a Setmana Europea de l’Esport, celebrada del 23 de setembre a l’1 d’octubre.

La Setmana Europea de l’Esport és una iniciativa de la Comissió Europea per combatre el sedentarisme, que se celebra de manera simultània en tots els països membres de la Unió Europea i a d’altres de la resta del continent que s’han anat sumant des de 2015.

Durant la Setmana Europea de l’Esport 2023, Martorell va organitzar diverses activitats com les Caminades Saludables, el Circuit d’Orientació, la classe d’spinning al carrer, el Bosc Vertical i Tir amb Arc i les activitats físiques per a la gent gran al carrer, entre d’altres.

A més, com a Ciutat Europea de l’Esport, Martorell també ha celebrat enguany un ampli ventall d’activitats rellevants nacional i internacionalment, com la Volta Ciclista a Catalunya, la Festa del Futbol català, la Supercopa de Catalunya d’Handbol o el Torneig Europeu ‘Sortiu i gaudiu’ de la Cruyff Foundation.

L’alcalde Fonollosa ha expressat que “més enllà de la competició, a Martorell entenem l’activitat física i l’esport com una eina al servei de l’educació, la cultura, la salut i la cohesió social, que ens fa avançar com a societat. El guardó que hem rebut és una prova més de tota l’activitat esportiva que es genera a Martorell i dels seus objectius, des de les persones que fan esport de forma individual, passant per les entitats, l’esport de base i l’esport escolar, fins als esportistes reconeguts a nivell mundial”.

El reconeixement CSD-‘BeActive’ se suma a dos reconeixements més que Martorell ha rebut durant aquest mes de novembre. En aquest cas, el municipi també ha estat premiat pel projecte ‘Martorell Educa 360’ tant per la Comissió Europea amb el premi BeActive d’Educació, com per la Fundació Catalana per a l’Esport en la categoria ‘Educació i Esport de Lleure’.

Els diferents guardons que ha aconseguit Martorell han compartit una mateixa premissa, el fet de valorar que el municipi fomenti l’esport al servei de l’educació, la salut i la cohesió social.

Els premiats

Martorell ha estat premiat en la categoria de municipis entre 5.000 i 50.000 habitants, junt amb Guadalix de la Sierra (Madrid) i Tarassona (Saragossa). Els municipis de menys de 5.000 habitants premiats han estat Pezuela de les Torres (Madrid), Balanegra (Almeria) i Cabanillas de la Serra (Madrid). I en la categoria d’ajuntaments amb més de 50.000 habitants els premiats han estat Ciudad Real, Rivas Vaciamadrid i Arganda del Rey.

Pel que fa a la categoria de comunitats autònomes s’ha reconegut la tasca de la Junta d’Andalusia per ser la comunitat amb els tres municipis més participatius en la suma de les seves activitats.

A més, s’ha concedit un premi especial a l’originalitat per la composició d’una cançó/himne de la Setmana Europea de l’Esport 2023 a l’Ajuntament de Rivas Vaciamadrid. En la categoria de centres universitaris, la Universitat de Valladolid, la Universitat Jaume I i la Universitat de Barcelona han estat les premiades per tenir un major nombre de propostes durant aquesta 9ª edició de la Setmana Europea de l’Esport. També s’ha reconegut el compromís dels centres escolars: CEIP Clara Sánchez, de Castella-la Manxa; CEIP Miguel de Cervantes, de Castella-la Manxa; i el CEIP Concepción Arenal, de la Comunitat Valenciana.

A Fiesta Colombina SLU se li ha concedit el reconeixement per ser el centre de treball amb més activitats proposades i més participació. Els CSD-‘BeActive’ han valorat també la tasca dels mitjans de comunicació compromesos amb la difusió de la iniciativa europea, els seus valors i la lluita contra el sedentarisme. En aquest cas el guardó ha estat per a SportLife per la seva cobertura de la Setmana Europea de l’Esport de 2023.