‘Senzillament Llach’, un homenatge musical, teatral i audiovisual al cantautor

2245

La companyia d’arts escèniques TIM Teatre presenta el seu nou espectacle Senzillament Llach, dirigit per Ferran Mesalles, al Teatre El Progrés el 2 de desembre, a les 19.00h. L’actuació està basada en les cançons del músic i compositor Lluís Llach, un dels principals referents de la música catalana. L’espectacle combinarà el teatre amb la música, la dansa, la poesia i els llenguatges audiovisuals.

L’exhibició compta amb la participació dels estudiants de l’Escola Municipal de Música i Carmen Bea, ballarina i directora de l’Espai Dansa de Martorell. Ferran Mesalles, director de l’obra, explica que va plantejar-se “com seria aquest muntatge, quines cançons hi participarien, i de mica en mica vaig pensar en la possibilitat d’introduir noves disciplines com la dansa i la música. A partir d’aquí, vaig contactar amb les entitats locals”.

El muntatge combina la base musical amb el recitat de la lletra, tal com si estigués cantant Lluís Llach. De fet, només una cançó, I si canto trist, presenta la veu del compositor. Mesalles ha inclòs en el repertori cançons recomanades pels alumnes de l’Escola Municipal de Música, a més “d’altres peces que m’agraden a mi i cançons molt conegudes que es toquen als seus concerts, algunes d’elles de caràcter polític”.

Els diners recaptats en les entrades seran destinats a la Fundació Lluís Llach. L’organització solidària porta a terme projectes cooperatius i educatius als entorns més desafavorits del Senegal. “Vam intentar que Llach assistís a l’espectacle, però no ha estat possible perquè passa gran part de l’any a Senegal. Tanmateix, hem aconseguit fa molt pocs dies el seu missatge de reconeixement. Per a nosaltres, és una alegria enorme”, expressa Mesalles.

Les entrades de Senzillament Llach estan a la venda a entrades.martorell.cat, tot i que també es poden comprar a taquilla abans de l’espectacle. La companyia es planteja l’opció de repetir l’exhibició a d’altres localitats de la comarca.