Es recupera la plaça de l’Illa Santacana i el seu entorn per al gaudi del veïnat

5297

L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, han inaugurat aquest divendres la remodelació de plaça de l’Illa Santacana i el carrer Mestres Gomila- Reniu. L’estrena dels espais ha comptat amb la descoberta de la placa commemorativa, una xocolatada i festa infantil a càrrec del grup Malaboig.

L’Ajuntament de Martorell ha recuperat la plaça de l’Illa Santacana i el seu entorn com a espai urbà, lloc d’estada i confluència d’activitats de lleure, per tal que esdevingui el centre de convivència i gaudi del veïnat. L’alcalde Fonollosa ha recordat que “en aquest barri hem actuat en diferents ocasions els darrers cinc anys, però ens faltava fer la plaça i el carrer Mestres Gomila-Reniu per ajuntar-ho amb el carrer Revall”.

“Hem remodelat tot el paisatge urbà, potenciant les zones verdes amb 46 arbres, hem alliberat el carrer d’aparcament de vehicles, tenint en compte que tenim l’aparcament del Vapor, i hem intentat eliminar totes les barreres arquitectòniques”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa s’ha mostrat satisfet “de treballar novament al carrer, de reformar espais públics, que és la nostra empremta”. “La nostra intenció és millorar Martorell i fer un urbanisme al servei de les persones”. “Espero que els veïns ho gaudiu i recordeu que cuidar l’entorn és cosa de tots, de l’Ajuntament, però també de les persones que el fan servir”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora Elisabeth Plaza ha expressat que s’ha volgut “unificar tot el carrer, fer plataforma única, de prioritat invertida, que vol dir que la prioritat sou vosaltres, els vianants. Hem remodelat tot el mobiliari, l’enllumenat i l’arbrat. La nostra voluntat és sempre transformar Martorell i tenir espais públics moderns, de qualitat i pel benestar de tots vosaltres”.

Elisabeth Plaza, regidora de Serveis Urbans i Via Pública

Les obres de remodelació han consistit en l’eliminació del desnivell existent a la plaça i fomentar l’accessibilitat de l’espai urbà per a persones amb mobilitat reduïda, mitjançant itineraris de vianants accessibles. També s’ha convertit el carrer dels Mestres Gomila i Reniu en plataforma única de prioritat invertida amb itinerari mixt de vianants i vehicles. L’objectiu és millorar la circulació rodada i els itineraris de vianants, ja que, s’han ampliat les voreres existents.

D’altra banda s’ha incrementat la vegetació de l’espai urbà amb nou arbrat a les places i nous arbres d’alineació viària al llarg del carrer dels Mestres Gomila i Reniu i del carrer Revall. La millora al barri de l’Illa Santacana també incorpora la instal·lació de nou enllumenat amb criteris d’eficiència energètica tipus LED.