L’alcalde Fonollosa recull a Brussel·les el Premi ‘BeActive’ pel ‘Martorell Educa 360’

854
Premis 'BeActive' 2023

L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat del regidor d’Esports, Gerard Mimó, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, ha recollit el Premi ‘BeActive‘ de la Comissió Europea d’Educació i Cultura pel programa ‘Martorell Educa 360’. La gala de lliurament, emmarcada en la Setmana Europea de l’Esport, ha tingut lloc aquest dijous al Double Tree Hotel de Brussel·les (Bèlgica).

El programa ‘Martorell Educa 360’, impulsat per l’Ajuntament de Martorell, ha estat primer classificat amb un premi de 10.000 euros en la categoria ‘BeActive Educació’. La categoria premia com l’educació pot animar els infants a seguir actius fora de l’esport o activitat física típica de l’escola. Això inclou les activitats extraescolars i altres propostes creatives que creen un entorn educatiu actiu.

Fonollosa destacava que aquest és “el projecte social més gran que hem fet mai a Martorell. Som l’únic municipi de Catalunya que ha activat un programa d’activitats extraescolars amb un ampli catàleg, gratuït i universal. L’objectiu és lluitar contra les desigualtats socials, per la igualtat d’oportunitats”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Un total de 1.600 nens i nenes estan fent aquestes activitats extraescolars. Són universals, per a tots els nens i nenes, perquè tant els qui s’ho poden permetre com els qui no, facin la mateixa activitat i evitem segregació”. “La grandesa d’això és que d’aquests 1.600 nens i nenes, el 63% no havia fet mai una activitat extraescolar”, valorava l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Aquest és el quart curs que està en marxa ‘Martorell Educa 360’ amb 140 grups d’activitats i 80 monitors i monitores. El propòsit és reduir desigualtats, oferir oportunitats educatives de qualitat, connectar l’escola amb l’entorn, enfortir el lideratge educatiu de l’Ajuntament i promoure l’educació no formal.

Els ‘BeActive‘ 2023 tenen com a objectiu premiar i donar visibilitat a projectes i iniciatives que han promogut amb èxit l’esport i l’activitat física a tot Europa. Contribueixen a la iniciativa HealthyLifeStyle4All i a la promoció de l’esport sostenible i verd.

Segons el premi, els projectes es poden centrar en centres educatius i llocs de treball, així com en persones de comunitats locals. També poden donar suport i promoure els vincles entre generacions mitjançant la pràctica de l’esport i l’activitat física.

A més de premiar organitzacions específiques, l’atorgament de premis també dona visibilitat i suport a la difusió d’idees, iniciatives i bones pràctiques innovadores a tot Europa.