L’alcalde Salvador Esteve clou el projecte ‘Fem Xarxa, Fem Empresa 2014-15’ al nou CFPA

1058

Més d’una seixantena d’empreses i emprenedors participants en el projecte Fem Xarxa, Fem Empresa 2014-2015 van assistir dimecres a l’acte de valoració d’aquesta primera edició del projecte celebrat a l’auditori del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPAC). La cloenda va anar a càrrec de l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, acompanyat de la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Olga Campmany, la directora del CFPAC, Maria Teresa Casanovas, i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat.

El projecte ha ofert cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l’esperit emprenedor a la comarca. Aquest fet s’ha plasmat amb l’ús d’eines com el mètode Canvas, un taller d’emprenedoria per a famílies, cursos de fiscalitat, la dinamització del teixit empresarial a través de Networking i la comunicació 2.0, i la potenciació i el reforç de les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores.

L’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, va assegurar que “set municipis de la comarca del Baix ens hàgim posat d’acord per tirar endavant una xarxa com aquesta és molt important i encara ho és més la voluntat de continuïtat. Val la pena invertir i jugar en favor d’aquesta idea perquè així optimitzem els recursos que la Diputació dedica a la Promoció Econòmica”.

En l’acte es va projectar un àudiovisual amb testimonis de participants, tècnics i formadors d’aquesta primera edició del projecte. L’emprenedor Xavier Verdaguer va fer una xerrada sobre la innovació disruptiva, una fórmula de crear noves empreses motor del país.

Un projecte comú entre Ajuntaments
Fem Xarxa, Fem Empresa es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica de set Ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat i està finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els Ajuntaments implicats. Hi participen els Ajuntaments de Martorell, d’Olesa de Montserrat, d’Abrera, de Collbató, d’Esparreguera, de Sant Andreu de la Barca i de Sant Esteve Sesrovires.

Durant prop d’un any, unes 255 persones dels diferents municipis han participat en alguna de les activitats proposades pel Fem Xarxa, Fem Empresa. El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, diu que “l’objectiu principal del programa ha estat el d’oferir una visió més global als emprenedors i empresaris a l’hora de desenvolupar els seus projectes”.