L’alcalde Xavier Fonollosa ha estat escollit com a nou president del Consorci Localret

534

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, és el nou president del Consorci Localret escollit avui per l’Assemblea General de Localret reunida aquesta tarda a Manresa. Fonollosa relleva en el càrrec l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, qui ha estat president de Localret des de 2011 i que no havia optat a la reelecció.

Fonollosa ha agraït la confiança dels alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores per exercir la presidència de Localret assegurant que “assumeixo aquesta responsabilitat amb humilitat i espero estar a l’alçada dels que m’han precedit, en especial, d’en Valentí Junyent, a qui cal agrair la feina feta en el seu mandat. Ens esperen reptes il·lusionants en el desenvolupament de les noves tecnologies al servei dels municipis i amb l’objectiu inequívoc de millorar els serveis que prestem des dels ajuntaments a la ciutadania”.

Localret és el Consorci local format per les administracions locals de Catalunya per actuar, de manera coordinada i unitària, davant el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, així com en l’aplicació de les TIC per millorar l’acció dels governs locals en l’impuls de la societat de la informació.

Renovació dels òrgans de govern

L’Assemblea de Localret, a més del relleu a la presidència, també ha procedit a la renovació dels òrgans de govern del Consorci. D’aquesta manera acompanyen Xavier Fonollosa en la direcció de Localret com a vicepresidents: l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco; l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello; i Joan Carles Garcia Cañizares, diputat delegat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació de la Diputació de Barcelona.

L’Assemblea, que ha tingut lloc a la sala d’actes de la UManresa de la Fundació Universitària del Bages (FUB), ha reunit més de 150 representants del món local català que han donat suport a la candidatura encapçalada per l’alcalde de Martorell.