L’arpista internacional José Antonio Domené actua divendres al cicle M’Clàssics a l’Enrajolada

845

Divendres 16 de desembre, a les 20.00h, a l’Enrajolada Casa Museu Santacana es podrà gaudir de l’actuació de l’arpista José Antonio Domené dins el cicle M’Clàssics, el primer cicle de concerts de música clàssica a espais històrics de Martorell. El músic oferirà un repertori ple de sentiment que inclourà l’estrena absoluta de l’obra Postludio de Mateo Soto.

Arpista murcià, en pocs anys ha aconseguit consolidar-se com un dels millors del panorama europeu. Graduat en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid i al Royal College of Music de Londres, ha guanyat concursos com Arpa Plus a Salamanca (2001) i a Saragossa (2002), la menció d’honor del 1r Concurs Nacional Intercentros (2002) o el concurs permanent de Juventudes Musicales (2007). L’any 2009 va rebre el premi de la Fundació Miguel Ángel Colmenero, dedicada a la difusió, ensenyança i exaltació de la música.

El jove ha col·laborat amb algunes de les orquestres espanyoles més importants com les orquestres simfòniques de Castella i Lleó, Bilbao, Madrid, Regió de Múrcia, Comunitat Valenciana, Massachusetts (EUA), Torí (Itàlia), Oporto (Portugal) o San Petersburg (Rússia).

És membre fundador de la Asociación Española de Arpistas, autor del llibre Arpa en la Antigua Grècia, professor d’arpa al Conservatori Professional de Música de Múrcia. Participa habitualment a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, així com amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears ‘Ciutat de Palma’.

Cicle de concerts M’Clàssics

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell i Joventuts Musicals de Martorell van iniciar el passat 2 d’octubre el cicle M’Clàssics amb un concert als jardins de l’Enrajolada, a càrrec de Cosmos Quartet, una de les agrupacions de corda amb més projecció del territori.

El 9 d’octubre va ser el torn del jove pianista Lluis Grané, qui va oferir un recital al Centre Cultural en homenatge als 100 anys de la mort del compositor Enric Granados. Encara a l’octubre, el violoncel·lista Amat Santacana va interpretar la Suite per a violoncel sol número 1 de J.S Bach en Sol major i la Suite per a violoncel sol de Gaspar Cassadó, en el marc de la cloenda dels actes de l’Any Llull a la Torre de les Hores.

Per Santa Cecília, l’Escola Municipal de Música va acollir un dels solistes de guitarra més rellevants de Catalunya, Ferran Talarn, qui va fer un programa molt variat acompanyat d’una activitat didàctica per als alumnes.

Concurs de Cant Josep Palet de Martorell

Paral·lelament al cicle de concerts M’Clàssics, els dies 11 i 12 de març del 2017 es durà a terme la primera edició de Concurs de Cant Josep Palet de Martorell. El concurs, que vol ser una plataforma per a joves veus líriques, porta el nom de Josep Palet, tenor martorellenc que va ser un dels principals cantants internacionals de la primera meitat del segle XX i de qui, el 2017, se celebren 140 anys del seu naixement.

El certamen es farà a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell i comptarà amb un jurat excepcional format per Christina Scheppelman (directora artística del Gran Teatre del Liceu), Raúl Giménez (tenor), Anna Tobella (mezzosoprano) i els crítics musicals Roger Alier, Jordi Maddaleno i Aleix Palau.

Entre els premis als que podran optar els participans, hi ha una suma econòmica de 1.000 euros, l’ingrés a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals, recitals al cicle de concerts M’Clàssics de Martorell i un recital al cicle Sopars Lírics que organitza el restaurant barceloní 7 Portes.