Martorell dóna suport a Carme Forcadell i als altres càrrecs denunciats per l’Estat

1232

“Sortim de nou al carrer per expressar la nostra ferma voluntat i l’insubornable compromís en la defensa de les institucions i dels principis democràtics que les sustenten”. Així començava el manifest unitari, llegit per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, aquest dijous al vespre a la plaça de la Vila en suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

Han acompanyat a l’alcalde els membres de l’equip de govern Núria Canal, Cristina Dalmau, Albert Fernández, Míriam Riera, Sergi Corral i Adolf Bargués. L’acte l’han organitzat l’Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència.

El portaveu d’Òmnium a Martorell, Jordi Gibert, ha agraït la presència de les prop de cent persones congregades a la plaça i ha donat la paraula a l’alcalde perquè llegís el manifest unitari.

L’objectiu era fer públic el suport a Forcadell i la resta de càrrecs electes i institucionals denunciats per la Fiscalia General i l’Advocacia de l’Estat “per exercir legítimament les funcions de representació del poble que les urnes els van conferir”, segons el manifest.

Amb aquest text, que ha estat llegit a la mateixa hora davant de diversos ajuntament catalans, les entitats convocants denuncien “la incapacitat i la manca de voluntat del Govern espanyol per a resoldre democràticament un problema polític”.

També critiquen els representants de l’Estat que “gesticulen amb el diàleg però mantenen la judicialització com a única concreció de la seva acció política”.