‘Las Vegas en el mar’, un viatge cap a l’autodescobriment de Fabián Paredes

75

Aquesta tarda, la Biblioteca Francesc Pujols ha acollit la presentació Las Vegas en el mar del jove martorellenc Fabián Paredes. És la primera novel·la que escriu aquest ballarí de tan sols 21 anys d’edat, exalumne de l’Escola Mercè Rodoreda. Al voltant de l’experiència d’un viatge a bord d’un vaixell, crea una història on es transporta a l’interior més personal i a la recerca de l’autoconeixença. El llibre es posa a la venda aquest 17 d’octubre.

Paredes proposa a Las Vegas en el mar una història de lluita, somnis i autodescobriment. El protagonista, de nom Fabián, és un jove artista ple de somnis i aspiracions, que s’embarca en un viatge que prometia ser una aventura cap a Las Vegas, però on el destí li té preparades sorpreses que desafiaran la seva valentia i la seva fe en sí mateix.

Aquest argument s’inspira en “una experiència personal al Mediterrani. Allà vaig tenir una experiència única, en ser un dels primers en pujar a un vaixell com a turista i organitzar un espectacle que va ser vist per milers de persones i autoritzat pel director del creuer. Per assolir-ho, van passar tot un seguit de coses, tota una odissea”, apunta l’autor.

Fabián Paredes, autor

La història té pinzellades biogràfiques i, com explica, el més important que planteja “és la fragilitat de l’ésser humà, molt especialment quan entrem en les emocions i en les sensibilitats de com percebem el món i de qui som. L’important no és l’objectiu, sinó el viatge intern que fas”.

En aquest sentit, Fabián “descobreix coses d’ell mateix que desconeixia i fa un viatge intern, on és capaç d’arriscar moltes coses pel seu objectiu, el més important: la sensibilitat de l’ésser humà”.

Fabián Paredes, autor

A més del protagonista, a la novel·la hi apareixen “molts altres personatges i elements icònics, per exemple, la Mare de Déu de Montserrat, en Michael Jackson, la Fontana de Trevi o l’Aquil·les de La Il·líada, personatges físics i abstractes”.

Fabián Paredes, autor

L’experiència personal viscuda per l’autor “va ser tant important que vaig dir que no m’ho podia quedar per a mí, i que m’havia de servir per alliberar el que vaig viure”. Així, el llibre s’ha convertit en un “projecte personal i social que vull introduir dins del sistema educatiu, perquè estic segur que pot ajudar els joves i no tant joves a desenvolupar noves capacitats de lideratge i a emprendre projectes”.

Paredes ja ha impartit xerrades amb joves per ajudar-los al seu propi desenvolupament i ha dut a terme assessorament psicològic a diferents col·lectius del sector artístic i de l’espectacle. La seva vessant social també s’evidencia pel fet de ser membre de junta de l’ONG catalana Malària 40, que desplega projectes solidaris a Madagascar.