La Universitat de l’Experiència ha posat el punt i final al curs 2022-23 aquest dimarts a l’Auditori Joan Cererols. Ho ha fet amb la xerrada ‘El debat nacional’, a càrrec de l’ex presidenta del Parlament de Catalunya Núria de Gispert. L’organització del cicle de xerrades setmanals per a la gent gran fa un balanç molt bo del curs i anuncia el retorn a l’octubre, ampliant la difusió al format digital. A l’acte hi han assistit l’alcalde, Xavier Fonollosa, i la regidora de Gent Gran, Cristina Dalmau.
“Estem Molt satisfetes de com ha anat aquest curs”, ha apuntat la coordinadora de La Universitat de l’Experiència, Muntsa Lamúa. “Si l’any passat vam ser al voltant d’uns 80 inscrits, aquest cop hem superat el centenar. S’ha incrementat el grup i hi ha hagut un nivell d’exigència més gran”.
Muntsa Lamúa, organitzadora de La Universitat de l'Experiència
Martorell va ser pioner, ara fa tres anys, en apostar per aquest cicle organitzat per A-12 Estudis & Reserca Universitària, amb el suport de l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (AFOPA) i diverses institucions, entre les quals l’Ajuntament. L’alcalde, Xavier Fonollosa, ha dit que “Martorell és una de les places on funciona millor” i que les xerrades “conviden a pensar i reflexionar, a intercanviar i debatre opinions sobre temàtiques de tot tipus”.
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
Un curs més, les xerrades setmanals de cada dimarts a la tarda han versat al voltant de temàtiques molt variades: història, ciències naturals, antropologia, medicina, llengua, medi ambient, arqueologia o tecnologia, entre d’altres. Ho ha posat en valor la regidora Dalmau, qui ha destacat que “això ens demostra que aprendre no té edat. Estem en situació d’aprendre coses noves al llarg de tota la nostra vida”.
Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Martorell
Qui ha posat el punt i final al cicle ha estat la veterana política catalana Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya entre el 2011 i el 2015. De Gispert ha parlat del ‘Debat Nacional’ i les seves reflexions personals sobre el Procés. Ha destacat la idoneïtat del tema “just després d’unes eleccions municipals, amb les conseqüències que ha portat, aquí i a tot l’Estat”, i ha elogiat el cicle: És una gran oportunitat per apropar els interessats a aprendre més coses. El saber no ocupa lloc”.
Núria De Gispert, ponent de la xerrada 'Debat Nacional'
El 17 d’octubre començarà la quarta temporada, amb novetats digitals
Lamúa ha explicat que, després de l’estiu, la Universitat de l’Experiència tornarà “a l’octubre, després del Pilar. El primer quadrimestre es perllongarà fins al març, i el segon, fins al juny, per aquestes dates”. Ho farà amb una novetat: “Inclourem, de nou, el sistema d’emissió de les xerrades en línia, tant en directe com en diferit, els dies posteriors, ja que ara disposem d’un tècnic fixe”.
El que no canviarà serà l’hora i el dia de la setmana: “Seguirem fent les xerrades els dimarts a la tarda, de 17.30 a 19.15h, per fidelitzar les persones inscrites”. L’organitzadora preveu començar a obrir les inscripcions “a finals d’aquest mes o a principis de juliol. Ja avisarem i ho publicitarem”.
Muntsa Lamúa, organitzadora de La Universitat de l'Experiència
Estrenarà la nova temporada la xerrada ‘Ciències de la Comunicació’ amb Milagros Pérez Oliva, el dimarts 17 d’octubre -amb una segona part prevista per al 24 de novembre-. La seguirà una conferència sobre antropologia impartida per Francesc Bailón, amb el títol ‘Les cultures del glaç’, que també es farà en dues sessions: el 31 d’octubre i el 7 de novembre.