L’aventura de deixar la lactància materna, al llibre ‘La Festeta’ de Míriam Tirado

504
Presentació 'La Festeta' de Míriam Tirado

Amb motiu de la Setmana de la Lactància Materna, aquesta tarda s’ha presentat a la Biblioteca Francesc Pujols La Festeta, un llibre escrit per la periodista Míriam Tirado i il·lustrat per l’artista Joan Turu. L’obra pretén fer entendre als més petits el canvi d’etapa que comporta deixar enrere la lactància, i també aspira a ser una eina d’ajuda per a les mares, a les quals sovint els resulta difícil afrontar-la. La presentació ha estat a càrrec de la mateixa autora, qui treballa de consultora de criança conscient i és també mare de dues nenes. Hi ha assistit Belén Leiva, regidora d’Infància, Adolescència i Igualtat.

La Festeta explica la història de la mare de la Noah, que en un moment donat, pren la decisió de deixar de donar el pit a la seva filla. Per explicar-li-ho a la nena, recorre a l’al·legoria del núvol del benestar. Li explica a la Noah que un núvol l’acompanya des del dia del seu naixement, i que, a poc a poc, s’ha anat fent gran, al costat d’ella. Aquest núvol és molt suau, de colors, i l’abraça i acompanya sempre. La mare li promet a la Noah que quan hagin deixat el pit definitivament, celebraran una gran festa, i fins i tot bufaran les espelmes, tantes com a mesos o anys de lactància.

Segons explica Míriam Tirado, consultora de criança conscient i autora del llibre, La Festeta “és un conte infantil per ajudar a mares i fills a fer un deslletament d’una manera agradable, sense patiment i celebrant-ho. Ho fem amb una història autobiogràfica, perquè el que es conta és el que jo vaig fer amb la meva primera filla: quan vaig veure que tenia ganes de començar a deixar el pit, li vaig proposar que ho aniríem deixant paulatinament i que quan haguéssim acabat, faríem una festeta. El conte va sortir el 2017 amb molt d’èxit i s’ha editat en castellà, català i euskera.

Míriam Tirado, consultora de criança conscient i autora del llibre

Tot i ser un conte infantil, “s’adapta també a les dones que es troben en procés de lactància. Moltes mares se senten identificades i s’emocionen, fins i tot, perquè el moment de deixar una cosa que t’ha unit tant i ha creat tant vincle, crea l’expectativa de què passarà”, ha expressat l’autora.

Míriam Tirado, consultora de criança conscient i autora del llibre

La Festeta es pot aconseguir en qualsevol llibreria de Catalunya i d’arreu de l’Estat, per un preu que ronda els 11 euros.