Jaume Leiva (CE I run with Leiva) i Hasna Bahom (FC Barcelona) han estat els primers classificats del Campionat de Catalunya de 10 quilòmetres en ruta, una cursa que s’ha inclòs en la dinovena edició de la Cursa de 5 i 10 quilòmetres que s’ha celebrat aquest matí a Martorell. Amb 852 corredors, una xifra que ha fulminat les previsions de participació, la prova s’ha tornat a celebrar a Martorell després de 13 anys sense fer-ho.

El tret de sortida ha tingut lloc al carrer Josep Vilar, el mateix escenari on han acabat les dues curses. Els corredors de la prova de cinc quilòmetres han donat una volta al circuit homologat per la Federació Catalana d’Atletisme i que ha trepitjat els barris de Can Cases, Camí Fondo, El Pla, Can Carreras i Torrent de Llops. Els participants en la cursa de 10 quilòmetres han corregut dues voltes.

Or per a Leiva i Bahom

En la categoria masculina, Jaume Leiva ha vençut contra pronòstic el corredor del FC Barcelona, Mohamed Zarhouni, que s’ha mantingut en la primera plaça en la primera meitat del recorregut. Leiva ha obert escletxa en el segon tram de la cursa i ha creuat la línia de meta en 31’20”. Soufiane Mahboub (AA Palamós) s’ha endut la medalla de plata en 31’26”, i David Martínez (Avinent) ha aconseguit la medalla de bronze en 31’42”.

En la categoria femenina, l’atleta Hasna Bahom s’ha proclamat campiona de Catalunya amb un temps de 36’16”. La corredora del FC Barcelona ha augmentat el seu ritme en la segona part de la cursa i ha sentenciat un triomf que la duu a sumar l’or. Janet Becerra, del Club La Sansi, ha obtingut la medalla de plata en un temps de 36’58”, i Meritxell Soler, de l’Avinent, s’ha embutxacat el bronze (37’53”).

En la prova de cinc quilòmetres, Juan Manuel García (16’32”), Sergio Bejarano (17’00”) i Jan Casas (17’20”) han format el podi de la categoria masculina. Jackeline Gómez (20’53”), Mireia Cano (22’26”) i Ona Llordella (23’28”) han estat les tres corredores més ràpides. Els primers corredors martorellencs en superar la línia de meta han estat Saito Hach, amb un temps de 35’42” i Esmeralda Zaragoza (43’13”), ambdós en la prova de deu quilòmetres.

Després de les curses de 5 i 10 quilòmetres s’han corregut les proves infantils, de 700 i 1300 metres cadascuna, en un circuit adaptat als corredors compresos entre les edats prebenjamí i cadet.

L’entrega de premis ha tancat el matí de cursa a Martorell. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, així com la regidora d’Esports, Belén Leiva, la regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, i la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, han assitit a la clausura de la jornada. Albert Fernández, regidor de Salut i Gent Gran, i la regidora d’Esports han corregut la cursa.