Sant Jordi fa bategar l’entorn del Centre Cultural en una jornada radiant i multitudinària

2461
Sant Jordi 2017
39a Fira del Llibre de Sant Jordi

El  Centre Cultural s’ha convertit, un any més, en el punt central de la celebració del patró de Catalunya. Centenars de persones han visitat la 39a Fira del Llibre i les parades que s’han instal·lat a la plaça de les Cultures. Els escriptors locals han tingut el seu espai per signar les seves obres i no hi ha faltat espectacles familiars per acabar d’arrodonir una radiant jornada festiva.

Els visitants de la 39a Fira del Llibre han pogut conèixer la producció literària local amb la presència d’una catorzena d’autors. Els primers en signar llibres han estat Isabel Carrasco (Palabras abstractas: sentimientos) i Josep Maria Calaf (La veritable pàtria). Al migdia hi han passat Jesús Lana (La germana gran), Francisco Martos (Simiente), Àlex Ribes (Benvolgut, o no), Carles Ruiz (Mindfulness práctico), Andreu González (Epigrames de Telobis), Núria Domènech (Afonia) i Eugeni Muriel (La Carla, en Jan i la Llegenda de Sant Jordi).

A primera hora de la tarda, la taula d’escriptors locals ha sigut per Teresa Amat (Tot ve que s’acaba), Aleix Ruiz (El jove fòssil), Ricard Garcia (On la sang), Natàlia Demidoff (El ocaso de los trovadores) i Amadeu Raventós (Vivències. El poble de Martorell)

Sant Jordi 2017
Môesia de la pallassa Mô

Els més menuts i les seves famílies han gaudit, durant el matí, de l’espectacle poètic Môesia de la pallassa Mô i del conte La Carla, en Jan i La Llegenda de Sant Jordi d’Eugeni Muriel. Ja a la tarda, la companyia Micro Troupe ha presentat l’espectacle de titelles La Llegenda de Sant Jordi. I per a tots els públics, s’ha presentat l’espectacle musical Poesia en Jazz a càrrec de Divadams.

Un altre dels atractius de la diada de Sant Jordi a la plaça de les Cultures ha sigut el trenet de 5 polzades instal·lat per l’Associació d’Amics dels Ferrocarril.

 

Solidaritat, també per Sant Jordi

A primera hora del matí, la plaça de les Cultures s’ha començat a omplir de parades de diferents entitats martorellenques, en la majoria dels casos, amb finalitats solidàries, com és el cas de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, l’Associació de Malalts d’Alzheimer (AMA) i Altres Demències i l’Associació per a la Informació i la Investigació de la Hipomagnesèmia Familiar (Hipofam)

Sant Jordi 2017
Xavier Fonollosa i Cristina Dalmau entreguen roses pels interns del Sagrat Cor

L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord ha desplegat la campanya ‘Per Sant Jordi, no només les princeses es mereixen una rosa’, amb la voluntat de recaptar roses que després han entregat a les persones ingressades a l’Hospital del Sagrat Cor Germanes Hospitalàries. En total n’han recollit unes 400, 25 de les quals han estat donades per l’Ajuntament de Martorell. A mig matí, l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau, n’han fet el lliurament.

L’Associació de Malalts d’Alzheimer (AMA) i Altres Demències ha posat a la venda uns petits trencaclosques amb els logotips de l’entitat, a un preu simbòlic, per a les famílies amb malalts cognitius. Per la seva banda, l’Associació per a la Informació i la Investigació de la Hipomagnesèmia Familiar (Hipofam) també ha posat una taula informativa i per recaptar diners que serviran per a la investigació d’aquesta malaltia rara.

A la plaça de les Cultures també s’hi ha desplegat tendals de l’Esplai Guspira, la Penya Barcelonista Martorell, Soldibý, Martorell amb el gat urbà Martogat, Associació TEA Martorell, Club Social Punt de Trobada, Agrupament Escolat Joan XXIII, Yeswecampus, Òmnium Cultural i el Centre d’Estudis Martorellencs. També s’hi ha ubicat els alumnes de 4t d’ESO de la Secció Institut Martorell, l’AMPA del CEIP Mercè Rodoreda i les escoles La Mercè i José Echegaray.

Sant Jordi 2017
Centre d’Estudis Martorellencs